Kimi: Υπόσχομαι ότι έρχονται περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Η νίκη στο Abu Dhabi ήταν η πρώτη φετινή για τον Kimi Raikkonen, ο οποίος είχε να κερδίσει από το Βέλγιο, το 2009. Ο Φινλανδός οδήγησε εξαιρετικά, κι εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την εγκατάλειψη του πρωτοπόρου Lewis Hamilton. Η ανταγωνιστικότητα της E20 είχε αρχίσει να φαίνεται από τα μέσα τής σεζόν, και ήταν θέμα χρόνου να έρθει, καθώς ο “Iceman” είχε ανέβει 6 φορές στο βάθρο, σε Μπαχρέιν, Βαρκελώνη, Βαλένθια, Γερμανία και Ουγγαρία και Βέλγιο.

Αν νομίζεις ότι η νίκη αυτή προκάλεσε εφησυχασμό στον 33χρονο και τη Lotus, κάνεις λάθος, αφού ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 υπόσχεται ότι έρχονται περισσότερα:

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος, για να δείξω ότι όλοι έκαναν τη σωστή επιλογή να συνεχίσω με τη Lotus. Έχουμε δείξει, σε όλη τη σεζόν, πόσο καλοί μπορούμε να είμαστε, και, στο Abu Dhabi, δείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Υπάρχουν περισσότερα που θα έρθει, το υπόσχομαι.

Δεν τα παρατήσαμε. Υπήρξε μια περίοδος όπου οι αναβαθμίσεις για το μονοθέσιο δε δούλευαν ακριβώς όπως θα θέλαμε, και, όταν δοκιμάζεις νέα εξαρτήματα κατά τη διάρκεια των ελεύθερεν δοκιμαστικών, είναι πολύ δύσκολο να σημειώσεις πρόοδο, αλλά συνεχίσαμε να πιέζουμε.

Συνεχίσαμε με τις αναβαθμισμένες εξατμίσεις κατά τη διάρκεια των δοκιμών στην Κορέα και την Ινδία, και ο ρυθμός ήταν υποσχόμενος σε όλο το Σαββατοκύριακο του Abu Dhabi. Ποτέ δεν ήμουν εκτός 10άδα όλο το Σαββατοκύριακο, και πίστευα ότι θα μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, αν τα πηγαίναμε καλά στις κατατακτήριες, κάτι που ήταν μεγάλο θέμα για όλο τη σεζόν. Αυτή τη φορά, όμως, είχαμε καλές κατατακτήριες.

Ο Raikkonen αναφέρθηκε και στην επικοινωνία του με τον Mark Slade, που ακούστηκε στον ασύρματο, λέγοντας ότι απλά ήθελε να παραμείνει συγκεντρωμενος:

Προφανώς, υπήρχαν κάποια μηνύματα στον ασύρματα που μεταδόθηκαν στην τηλεόραση, και πιστεύω ότι μπορούσατε ν’ ακούσατε πόσο ήθελα να μείνω συγκεντρωμένος, να κάνω τη δουλειά μου και να κερδίσω τον αγώνα. Το μόνο που ήθελα να ξέρω είναι η διαφορά που έχω από τον οδηγό που είναι πίσω μου.

Νομίζω ότι μπορείτε να βρείτε, πιθανώς, κι άλλα μηνύματα από ‘μένα μέσα στο αυτοκίνητο, αν ψάξετε στο YouTube· ακόμα κι από την περίοδο που πέρασα στα NASCAR.


[Πηγή: AutoSport | Photo Copyright: Lorenzo Bellanca/LAT Photographic]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr