Ανώριμος ο Vettel, δηλώνει ο Villeneuve

Σχετικά άρθρα

Ο Jacques Villeneuve είναι ένας οδηγός που δε νομίζω ότι έχει λείψει στους οπαδούς της Formula 1. Μπορεί ο Καναδός να έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής, το 1997, αλλά είναι, ίσως, ο πιο αφανής και ασήμαντος Πρωταθλητής στην ιστορία τού αθλήματος, καθώς, εκείνη τη χρονιά, η Williams FW19, σχεδιασμένη από τον Adrian Newey (ποιον άλλον) ήταν με διαφορά το καλύτερο μονοθέσιο του grid.

Είναι γνωστό ότι ο 41χρονος δε μασάει τα λόγια του, έχοντας γνώμη για πολλά, την οποία δε φοβάται να εκφράσει. Αυτή τη φορά, μιλά για τη μάχη που είναι στραμμένη όλη η Formula 1: αυτή του Sebastian Vettel και του Fernando Alonso για τον τίτλο τού Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Ο Villeneuve χαρακτηρίζει “ανώριμο” τον Vettel, τονίζοντας ότι ο Alonso είναι ο καλύτερος.

Δεν έχω καμία αμφιβολία: ο Fernando είναι ο καλύτερος, γι’ αυτό κι εγώ τον εκθειάζω. Ο Seb είναι εξαιρετικά γρήγορος, αλλά υπάρχει μια διαφορά με τον Fernando, στην περίπτωση που δεν είναι το φαβορί· ο Alonso παραμένει ήρεμος, ψύχραιμος και λογικός, ενώ ο Vettel, τις περισσότερες φορές, αναστατώνεται, θυμώνει, φωνάζει και σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο. Αντιδρά σαν παιδί.

Αυτές οι συμπεριφορές δείχνουν δύο διαφορετικές καταστάσεις της ωριμότητας, αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι: ο Sebastian είναι κι αυτός κορυφαίος. Ωστόσο, δυσκολεύεται περισσότερο σε κρίσιμες καταστάσεις. Μοιάζει σχεδόν ανίκητος όταν είναι μπροστά, αλλά, αν πρέπει να καλύψει κάποια διαφορά, γίνεται ευάλωτος.

Στο Abu Dhabi, ο Vettel, μ’ εξαιρετική και γρήγορη οδήγηση έφτασε μέχρι την τρίτη θέση, παρόλο που ξεκίνησε από το pit lane. Φυσικά, στάθηκε τυχερός στις περιπτώσεις που βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας, αλλά ο Villeneuve πιστεύει ότι ο Γερμανός έκανε σοβαρά λάθη.

Για ‘μένα, επιβεβαιώθηκε αυτό που νομίζω για τον Vettel. Όταν ανέκαμπτε από το πίσω μέρος, αρχικά ήρθε σ’ επαφή με τον Senna, που ήταν μπροστά του, κι χτύπησε την εμπρός πτέρυγά του· στη συνέχεια, έχασε τον έλεγχο κι χτύπησε, ενώ το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν στην πίστα. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό λάθος, έχοντας τις συνέπειές του. Όσο για τα υπόλοιπα, έχει αποδείξει ότι είναι εξαιρετικά γρήγορος, αλλά ήταν τυχερός και δεν πρόκειται ν’ αλλάξω τις απόψεις μου: ο Alonso αξίζει περισσότερο τον φετινό τίτλο.

Τέλος, ο Καναδός αναφέρθηκε στον Newey, τον οποίο γνωρίζει καλά, αφού ήταν αυτός που του έδωσε το μονοθέσιο-νικητή, το 1997.

Πολλοί λένε απλά ότι είναι μια ιδιοφυΐα, ενώ αυτό είναι μόνο ένα μέρος από την τεράστια δύναμη του. Δεν είναι ένα άτομο που τα ξέρει όλα, που δημιουργεί ένα νικηφόρο μονοθέσιο που κανένας δεν μπορεί να κερδίσει. Στην πραγματικότητα, ίσως είναι ο πιο ταπεινός τεχνικός, αυτός που ακούει περισσότερο τους οδηγούς. Τα χρόνια και οι νίκες δεν τον έχουν αλλάξει· δεν δογματίζει, αλλά συνεχίσει να μιλάει.


[Via: AutoSport | Photo Copyright: Vladimir Rys/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα