Νέες λεπτομέρειες κυκλοφόρησαν σχετικά με την Bugatti SuperVeyron με τα 1.600 άλογα. Το απόλυτο, γρηγορότερο, δυνατότερο hypercar που έχει κατασκευάσει ποτέ ο άνθρωπος θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2013 και σύμφωνα με τον Jens Schulenburg, αρχιμηχανικό της Bugatti, η εταιρία του εργάζεται ήδη πάνω στο επόμενο super-sport αυτοκίνητο.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν είναι η μείωση του βάρους και εξετάζουν κάποιες απίστευτες τεχνολογίες για να το πετύχουν αυτό. Ανάμεσα σε αυτές είναι οι πλήρως carbon ζάντες ενώ στο μυαλό τους είναι και η υβριδική τεχνολογία.

Η Bugatti SuperVeyron θα είναι κατασκευασμένη από carbon και μηχανικά ίσως ο 8,0-λιτρος κινητήρας του θα αντικατασταθεί από έναν ακόμη μεγαλύτερο, 9,6-λίτρων.

Θα ζυγίζει 250 κιλά λιγότερα από την Supersport, κάνοντας την να ζυγίζει μόλις 1.600 κιλά, έχοντας έτσι αναλογικά κιλών/ίππο 1:1! Με τα 400 άλογα περισσότερα από την Supersport, η SuperVeyron θα μπορεί να πιάσει τελική ταχύτητα 463 χλμ/ώρα κάνοντας τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 1,8 δευτερόλεπτα. Θα βγει σε άκρως περιορισμένη παραγωγή με κόστος κτίσης κοντά στα 2.5 εκατ. ευρώ (1,93 εκατ. ευρώ).

[Πηγή: AutoExpress]