Spy Photos: Η νέα Skoda Octavia κατά τη διάρκεια επίσημης παρουσίασης

Σχετικά άρθρα

Στο Σαντιάγο της Χιλής η Skoda έκανε την επίσημη φωτογράφηση της Octavia III η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες ημέρες του Νοεμβρίου. Για πρώτη φορά βλέπουμε τη νέα Octavia χωρίς ίχνος καμουφλάζ και σχεδιαστικά βλέπουμε ότι δεν διαφέρει σημαντικά από την δεύτερη γενιά, αλλά έχει πιο έντονο στυλ μπροστά διαθέτοντας στοιχεία και από το Rapid. Διαθέτει μεγάλη γρίλια και έντονη κεκλιμένη γραμμή οροφή, με την πλαϊνή γραμμή να εκτείνεται από τα μπροστά μέχρι τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν από τις αρχές του 2013 και θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα MQB του VW Group, την ίδια που χρησιμοποιούν ήδη τα Audi A3, Seat Leon και Golf 7.

Είναι ελαφρύτερη κατά 100 κιλά και ελαφρώς μεγαλύτερη από τη τωρινή γενιά, έτσι ώστε να διαχωρίζεται από το Rapid. Έχεις μήκος 4,66 μέτρα (+8 εκατοστά) , πλάτος 1,81 μέτρα και μεταξόνιο 2,69 μέτρα (+10,8 εκατοστά). Έτσι ο χώρος των επιβατών έχει αυξηθεί ενώ και το πορτμπαγκάζ μεγάλωσε κατά 30 λίτρα, από τα 560 στα 590 λίτρα, ενώ ο χώρος των ποδιών των πίσω επιβατών έχει μεγαλώσει κατά 30 mm.

H Skoda θέλει την Octavia να την ανεβάσει κατηγορία αλλά οι βασικές εκδόσεις της θα παραμείνουν στην ίδια φιλοσοφία, δίνοντας χώρους σε χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Θα υπάρχουν high-end εκδόσεις, οι οποίες θα είναι ακριβές, αλλά θα είναι καλά εξοπλισμένες.

Μηχανικά θα φορά τους ίδιους κινητήρες με αυτούς που φορά το νέο VW Golf. Έτσι περιμένουμε μια γκάμα TSI και TDI κινητήρων απόδοσης από 86 έως 180 ίππων, όπου ανάμεσα τους θα συναντάμε τον 1.400αρη TSI με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, τον 1.2 TSI με τα 105 άλογα, τον νέο 1.600αρη TDI με τα 105 άλογα καθώς και τον 2,0-λιτρο TDI απόδοσης 150 ίππων. Η δυνατή έκδοση RS θα φορά τον 2,0-λιτρο TSI EA888, ο οποίος θα τοποθετηθεί και στο νέο Golf GTI, ο οποίος θα αποδίδει κοντά στα 220 άλογα.

[Πηγή: Skodachile]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...

Ξεκίνησε η παραγωγή του Skoda Octavia facelift

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Skoda παρουσίασε το facelift του Octavia και σήμερα η τσέχικη εταιρία έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε η παραγωγή του best...

Skoda Epiq concept

Η Skoda παρουσίασε σήμερα το Epiq concept, ένα πρωτότυπο αστικό SUV που μας δείχνει το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής που θα κυκλοφορήσει...