Επταθέσιο SUV από την Volkswagen στο Detroit, το Routan θα καταργηθεί

Σχετικά άρθρα

Στο περιθώριο της έκθεσης του Los Angeles, o Klaus Bischoff , επικεφαλής παγκόσμιας σχεδίασης της Volkswagen δήλωσε ότι το νέο επταθέσιο SUV που ετοιμάζει η εταιρία του, θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Detroit στα μέσα του ερχόμενου Ιανουαρίου.

Ο Bischoff δήλωσε ότι το νέο SUV θα διαθέτει ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και δεν έχει τόσο καλές off-road δυνατότητες με αυτές του Touareg, αλλά θα έχει αρκετές ώστε να σταθεί ισάξια απέναντι από τους ανταγωνιστές του. Θα κατασκευαστεί πάνω στην MQB πλατφόρμα, θα έχει το ίδιο μέγεθος με το Land Rover Discovery και θα έχει κύριο αντίπαλο το Ford Explorer. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW στο Chattanooga και ίσως θα πωλείται και στη Ρωσική αγορά, ενώ σε ότι αφορά αυτή της Ευρώπης ακόμη δεν έχει αποφασιστεί κάτι σχετικό.

Παράλληλα ο Bischoff ανέφερε ότι η Volkswagen δεν έχει στο μυαλό της να αντικαταστήσει το Routan μιας και η VW θα τερματίσει τη συνεργασία της με την Chrysler, η οποία κατασκευάζει το Routan. Τέλος ο Bischoff δήλωσε ότι το Bulli minivan δεν θα περάσει στη παραγωγή.

[Πηγή: What Car]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...