Τέλος η Formula 2 από το 2013

Σχετικά άρθρα

Το πρωτάθλημα της Formula 2 ξεκίνησε το 2009, με τα μονοθέσια να είναι κατασκευής της Williams και τους κινητήρας να φτιάχνονται από την Audi. Το πρωτάθλημα δεν αυτό δεν είχε, σε καμία περίπτωση, την αίγλη της Formula 1, ούτε καν του GP2, συνεπώς το ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο, με αποτέλεσμα το 2012 να ήταν η τελευταία χρονιά για τη συγκεκριμένη σειρά αγώνων, καθώς, το 2013, δεν θα υπάρξει πρωτάθλημα της Formula 2. Αυτό είναι σημαίνει, μάλλον, και το οριστικό τέλος του πρωταθλήματος, διότι το συμβόλαιο με τη FIA έληγε στο τέλος τού 2013.

Ο Jonathan Palmer, επί κεφαλής της MotorSport Vision, η οποία είναι διοργανώτρια για το πρωτάθλημα της Formula 2, δήλωσε για την ακύρωση του πρωταθλήματος:

Άλλα πρωταθλήματα στο επίπεδο της Formula 2 έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον, μέσα από αναβαθμίσεις στις επιδόσεις, και είναι λογικό να καταλάβουμε ότι, το 2013, θα υπάρξει μείωση υπάρξει μείωση στα μονοθέσια της Formula 1, η οποία ίσως να είναι σημαντική.

Η MotorSport Vision αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της:

Η FIA είναι αποφασισμένη να αναπτύξει μια ξεκάθαρη πορεία για τους οδηγούς, από τα καρτ μέχρι και τη Formula 1, συνεπώς έχει ξανά τη δέσμευσή μας για αγωνιστική σειρά μονοθεσίων.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...