Ξεκίνησε η δημοπρασία της A123 Systems, με τέσσερεις μεγάλους “παίχτες”

Σχετικά άρθρα

H αμερικάνικη εταιρία κατασκευής μπαταριών A123 Systems, που μεταξύ άλλων κατασκεύαζε και τις μπαταρίες του Fisker Karma, μάθαμε ότι δεν άντεξε τα οικονομικά προβλήματα αλλά και τα προβλήματα της ανάκλησης των μπαταριών του Karma, και έτσι ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Σημερα μαθαίνουμε ότι υπάρχουν τέσσερεις υποψήφιοι αγοραστές που άρχισαν να καταθέτουν τη πλειοδοτική τους προσφορά για την αγορά ότι έχει απομείνει από την εταιρία.

Οι τέσσερεις εταιρίες είναι η Johnson Controls Inc. από το Milwaukee, το Wanxiang Group Corp. από τη Κίνα, το NEC Corp. από την Ιαπωνία τέλος η  Siemens AG από τη Γερμανία.

Οι δύο τελευταίες εταιρείες δεν ήθελε να σχολιάσουν κάτι επί του θέματος, ενώ αντίθετα οι δύο πρώτες έχουν κάνει την πρόθεσή τους για την αγορά της A123 δημόσιο ζήτημα. Εκτός από τις μεγάλες αυτές εταιρίες, υπάρχουν αναφορές, ότι πολλές μικρότερες αναζητούν να αγοράσουν κάτι από τα περιουσιακά στοιχεία της Α123.

Η δημοπρασία μπορεί να διαρκέσει για αρκετές εβδομάδες και οι προσφορές θα είναι σίγουρα μεγαλύτερες από τα 125 εκατ. δολάρια που προσφέρει σήμερα η Johnson Electronics, ο μόνος τρόπος είναι επάνω.

[Πηγή: Autonews | Photo: Paul Sancya]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Η Stellantis επενδύει €100 εκατ. για νέα μπαταρία του Fiat 500e

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μιας νέας μπαταρίας για το Fiat 500e, που θα αυξήσει την αυτονομία...