Οι μέτοχοι της Apple θέλουν εξαγορά της Tesla. Μήπως φοβούνται τη Samsung;

Σχετικά άρθρα

Tesla Model S

Samsung και Apple είναι οι δύο μεγαλύτεροι αντίπαλοι στην αγορά των smartphones και tablets. Μήπως, όμως, οι δύο κολοσσοί ακονίζουν τα ξίφη τους και για την αγορά των αυτοκινήτων, πιο συγκεκριμένα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων; Είναι γνωστό ότι η Apple προτίθεται να βγάλει στην αγορά ένα ηλεκτρικό σε 5 χρόνια από τώρα, ένα project που δεν είναι τόσο εύκολο να πάρει με τον σωστό τρόπο σάρκα, ακόμα κι αν έχεις το ρευστό της Apple.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε για μία πιθανή εξαγορά της Tesla από την Apple, ώστε η εμπειρία της πρώτης θα βοηθήσει σημαντικά την δεύτερη. Οι δύο πλευρές έχουν συνομιλήσει στο παρελθόν για το ενδεχόμενο αυτό, ωστόσο δε φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στο θέμα.

Στα πλαίσια της παρουσίασης του Watch και του νέου MacBook, οι μέτοχοι εξακολουθούν να είναι υπέρ της εξαγοράς, όπως παραδέχονται οι ίδιοι, ενώ τονίζουν ότι οι εργαζόμενοί της συνεχίζουν να είναι επικεντρωμένοι στο CarPlay. Μήπως, όμως, υπάρχει άλλος πραγματικός λόγος ή τουλάχιστον ακόμα ένας που θέλουν ν’ αγοράσουν την Tesla; Και μήπως αυτός ο λόγος είναι η Samsung;

Samsung

Η εταιρεία από τη Σεούλ είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο -βάσει εσόδων- όσον αφορά την τεχνολογία και τα ηλεκτρονικά. Ένας χώρος που δραστηριοποιείται έντονα είναι τα εξαρτήματα για το αυτοκίνητο και, πίστεψε το, έχει κατοχυρώσει 3.094 πατέντες γύρω από το αυτοκίνητο στο διάστημα 1990-2014, με τις 600 από αυτές να έρχονται πέρυσι, σύμφωνα τουλάχιστον με την Thomson Reuters, κυρίως γύρω από τις μπαταρίες και τα καύσιμα.

Στον αντίποδα, οι πατέντες της Apple για την αυτοκίνηση ανέρχονται μόλις στις 275, όταν οι Samsung, Google, Tesla, Uber και Apple έχουν συνολικά 4.761 πατέντες, πάντα στο διάστημα 1990-2014, όπου οι 700 καταχωρήθηκαν πέρυσι, δηλαδή μόλις 100 για τους 4 αντιπάλους της Samsung, με την 6πλάσια διαφορά να μην μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Γιατί, λοιπόν, να μη θέλει και η Samsung να παρουσιάσει ένα δικό της ηλεκτρικό όχημα στο μέλλον, ειδικά από τη στιγμή που πιθανότατα θα το κάνει η Apple; Έχουν την τεχνολογία και τα χρήματα να το κάνουν, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Οι Αμερικανοί, από την άλλη, συνεχίζουν να δέχονται «χτυπήματα» –μήνυση από την A123 Systems και αποχώρηση τεχνικών της προς την Tesla-, αλλά ξέρουμε καλά ότι έχει την οικονομική δύναμη να γίνει ιδιοκτήτρια της Tesla, ωστόσο θα πρέπει να το θέλει και ο Elon Musk.

Τέλος, κάτι πέρα από τις Apple και Samsung, η Tesla μείωσε τον χρόνο παράδοσης του Model S P85D στις μόλις 20 μέρες, οπότε τώρα δε χρειάζεται να περιμένεις πολύ για να πάρεις τον ηλεκτρικό σου «πύραυλο». Δες το να τα βάζει με ένα snowmobile σε μια παγωμένη λίμνη στη Νορβηγία.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα