Η Porsche κέρδισε το δικαστήριο με τα hedge funds από την μη εξαγορά της VW το 2008

Σχετικά άρθρα

Porsche VW

Το εφετείο του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης απέρριψε την έφεση που είχαν κάνει οι επενδυτές των hedge funds (αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου), τα οποία κατηγορούσαν την Porsche για τις ζημιές ύψους 1,4 δισ. δολαρίων, από την μη εξαγορά της VW το 2008.

Οι πέντε δικαστές ψήφισαν ομόφωνα ότι η αγωγή κατά της Porsche ήταν λάθος, με την Porsche, μέσω του δικηγόρου της Robert Giuffra, να χαρακτηρίζει την απόφαση του δικαστηρίου ως μια σημαντική νίκη. Ωστόσο τα 26 επενδυτικά funds μπορούν να καταθέσουν σε άλλο δικαστήριο αγωγή, έτσι ώστε να διεκδικήσουν τις απώλειες τους. Ωστόσο το δεδικασμένο της υπόθεσης, δίνει το πάνω χέρι στη Porsche.

Τα funds μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της VW από την Porsche το 2008, ανέμεναν να μειωθεί η τιμή της μετοχής της Volkswagen, αλλά όταν τελικά έγινε γνωστό ότι όχι μόνο η Porsche δεν μπορεί να εξαγοράσει τη VW, αλλά η δεύτερη θα εξαγόραζε την εταιρία από τη Στουτγάρδη, η μετοχή της Volkswagen εκτινάχθηκε, με αποτέλεσμα τα funds να χάσουν 1,4 δισ. δολάρια. Όπως θυμάσαι, αυτοί που χρεώθηκαν την αποτυχία εξαγοράς της Volkswagen από την Porsche, είναι οι πρώην CEO και CFO της.

[Πηγή: Porsche, Reuters]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Appellate Division of New York State Supreme Court reverses New York State Supreme Court’s denial of Porsche SE’s motion seeking dismissal of hedge funds’ U.S. lawsuits

Stuttgart. 27 December 2012. The Appellate Division of the New York State Supreme Court has reversed the New York State Supreme Court’s denial of Porsche SE’s motion seeking dismissal of the hedge funds’ U.S. lawsuits. Twenty-six hedge funds allege fraud and unjust enrichment arising out of Porsche SE’s transactions with respect to Volkswagen shares in 2008. The hedge funds seek total damages of more than USD 1.4 billion.

The Appellate Division of the New York State Supreme Court held that New York is not an appropriate forum for the resolution of the hedge funds’ claims.

Plaintiffs have 30 days to file an appeal to the New York State Court of Appeals, the highest court of the State of New York.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...

Οι τιμές του νέου Volkswagen Tiguan

Ανακοινώθηκαν οι τιμές του νέου Volkswagen Tiguan στην Ελλάδα, με το αυτοκίνητο να ξεκινά από τις 34.300 ευρώ και να προσφέρεται με τον 1.5...