Μάθε τα πάντα για το ελληνικό Ford Focus RS Ken Block Replica

Σχετικά άρθρα

Ford Focus RS Monster Ken Block Edition Replica WRC

Όπως θα θυμάσαι στη Πάτρα είδαμε να κυκλοφορεί αυτό το Ford Focus το οποίο ο ιδιοκτήτης του, το έχει κάνει να μοιάζει λες και είναι ένα από τα αυτοκίνητα του Ken Block. Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του, επικοινώνησε μαζί μας και μας έδωσε όλες τις λεπτομέρειες για το αγαπημένο του Focus.

Το όνομα του Αχιλλέας, το ονομάζει Ford Focus RS Monster Ken Block Edition Replica WRC και μάλιστα έχει fanclub μέχρι και την Ιαπωνία. Η αγάπη του για το Focus ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν αφού, ως φανατικός του WRC με το που το πήρε του φόρεσε ένα πιστό αντίγραφο του γνήσιου bodykit του Ford Focus RS WRC του 2006. Μάλιστα η ίδια η Ford έχει βεβαιώσει τη μοναδικότητα της ρέπλικα στην Ευρώπη. Όλο το bodykit είναι κατασκευασμένο στο χέρι αφού κανένας οίκος βελτίωσης δεν έχει βγάλει αντίστοιχο bodykit του αγωνιστικού Focus στην αγορά. Αν κάποιος θέλει να κάνει το δικό του αυτοκίνητο έτσι θα πρέπει να αγοράσει τα γνήσια, τα οποία πλέον δεν βγαίνουν από την Ford Racing. Η αεροτομή του είναι κατασκευασμένη από πολυεστέρα και είναι πιστό αντίγραφο εκείνης που είχε τοποθετήσει η Ford στον ασφάλτινο αγώνα του Μοnte Carlo το 2006.

Ford Focus RS Monster Ken Block Edition Replica WRC (16)

Κάτω από το καπό φορά έναν 1.600αρη κινητήρα, ο οποίος υπερκυβίστηκε στα 1.800 κ. εκ, έγινε όλος σφυρήλατος και φορά ποτενσιόμετρο από Sierra. Όλη η δουλειά βελτίωσης έχει γίνει από τους Extreme Tuners και φορά άγραφο εγκέφαλο της Haltech, μεταλλική πολλαπλή από Ford Puma και 25άρα Garrett τουρμπίνα η οποία δουλεύει στα 1,6 bar και αποδίδει λίγο πάνω από 300 άλογα. Το πόσα άλογα ακριβώς βγάζει δεν έχει σημασία, ο Αχιλλέας ήθελε να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο το οποίο θα το χαίρεται ο ίδιος και ξέρει πολύ καλά ότι δεν τα βάζει με τα υπόλοιπα θηρία εκεί έξω.

Το αυτοκίνητο προτού φορέσει τα αυτοκόλλητα της Monster είχε ντυθεί στα χρώματα του Ford Focus RS WRC του 2006. Στο εσωτερικό βλέπουμε ότι υπάρχουν δύο bucket καθίσματα, τα απαραίτητα όργανα μέτρησης καθώς και πολύ διακόπτες αεροπορικού τύπου.

Ford Focus RS Ken Block Replica (13)

Το αυτοκίνητο έχει γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο και μάλιστα έχουν έρθει από την Αμερική να το φωτογραφίσουμε και μαζί με αυτό, ως δώρο, έστειλαν τον Αχιλλέα δωρεάν ένα ταξίδι στο Rally Φιλανδίας το 2011.

Μια πραγματική ρέπλικα που σίγουρα θα την ζηλεύουν σε όλο τον κόσμο. Καλοτάξιδο να σου πούμε Αχιλλέα και να το χαρείς όσο περισσότερο μπορείς.

[Photos Copyright: Bryan Dudás]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στην Ελλάδα το Xiaomi SU7 μέχρι το 2027

Το Xiaomi SU7 θα έρθει στην Ελλάδα μέχρι το 2027. Αυτό ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος του Ομίλου Quest, Ευτυχία Κουτσουρέλη στο περιθώριο του 9ου Οικονομικού...

Λουκέτο για 2 χρόνια στα πρατήρια με νοθευμένα καύσιμα

Σε εξειδίκευση των μέτρων σφράγισης παραβατικών πρατηρίων καυσίμων για δυο συναπτά έτη και των προϋποθέσεων δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων των παραβατών, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή...

Κλείνει η σήραγγα “Μαλακάσι Α” της Εγνατίας Οδού. Με παράκαμψη θα διεξάγεται η κυκλοφορία

Kλείνει άμεσα η σήραγγα "Μαλακάσι Α" της Εγνατίας Οδού, με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος από εξειδικευμένους δομοστατικούς, των οποίων η έκθεση...