O Marchionne θα ανακοινώσει ότι Alfa Romeo θα εξελίσσει κινητήρες με τη βοήθεια των Ferrari και Maserati

Σχετικά άρθρα

marchionne_alfa_romeo

Στο προσεχές διάστημα, περίπου σε ένα μήνα, η Fiat θα ανακοινώσει τη τεχνική συνεργασία της με της θυγατρικές της εταιρίες, Ferrari και Maserati, με σκοπό να δουλέψουν πάνω σε μηχανικά σύνολα για τα μοντέλα της Alfa Romeo.

O CEO του FIAT και Chrysler Group, Sergio Marchionne, δήλωσε χθες ότι η Ferrari θα λάβει πιο ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη κινητήρων για την Alfa Romeo, με παρόμοιο τρόπο με αυτό που ήδη έκανε με τη Maserati, προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Alfa Romeo αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν παρέχονται “οι κινητήρες που αξίζουν να φοράνε το σήμα της Alfa.

Εκπρόσωπος της Fiat δήλωσε ότι ο Marchionne σχεδιάζει να βγάλει την νέα Giulia σε sedan και wagon εκδόσεις καθώς και το νέο μικρό roadster που είναι σε συνεργασία με τη Mazda. H Giulia θα κυκλοφορήσουν στους ευρωπαϊκούς δρόμους το 2014 και ένα χρόνο αργότερα στην Αμερική. Θα κατασκευάζεται στην κεντρική Ιταλία στο εργοστάσιο στο Cassino της φίρμας. Γνωρίζουμε ήδη το roadster θα κατασκευαστεί από τη Mazda στη Χιροσίμα, Ιαπωνία, όπου θα μοιράζονται μέρη με την επόμενη γενιά του MX-5 από το 2015.

Όσο για την Alfa Romeo 4C, αυτό θεωρείται ήδη ως μοντέλο στην γκάμα της εταιρείας, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα MiTo και Giulietta. Η 4C έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην αγορά πριν από το τέλος του έτους στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η παραγωγή του θα είναι 2.500 μονάδες σε ετήσια βάση, με 1.000 αυτοκίνητα πηγαίνουν στην Ευρώπη, άλλα 1.000 για τις ΗΠΑ, ενώ οι υπόλοιπες 500 μονάδες θα είναι διαθέσιμες για τον υπόλοιπο κόσμο.

[Πηγή: Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Η Maserati έκανε το shakedown του MCXtrema και ετοιμάζεται για σειρά δοκιμών

Στα τέλη του περσινού καλοκαιριού και κατά τη διάρκεια του Pebble Beach, η Maserati παρουσίασε το MCXtrema. Πρόκειται για την ακραία έκδοση της MC20,...
Autoblog.gr