Υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ της Fiat και της Mazda για τη νέα Alfa Romeo Roadster και το νέο Mazda MX-5

Σχετικά άρθρα

fiat mazda alfa romeo

Η Fiat και η Mazda υπέγραψαν σήμερα την τελική συμφωνία με την οποία θα κατασκευάσουν από κοινού τόσο το νέο μικρό διθέσιο σπορ αυτοκίνητο της Alfa Romeo, όσο και το νέο MX-5.

Τα δύο αυτοκίνητα θα φορούν το ίδιο σασί και θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας από το 2015. Τα δύο πισωκίνητα αυτοκίνητα θα διαφέρουν σχεδιαστικά και θα φορούν διαφορετικούς κινητήρες, με την Duetto, όπως θα ονομάζεται πιθανώς η Alfa Romeo, να είναι ακριβότερη σε σχέση με το νέο MX-5. Τα δύο αυτοκίνητα θα παρουσιαστούν το 2014 με τη παραγωγή τους να ξεκινά από το 2015.

Μηχανικά, το νέο MX-5 θα φορά έναν turbo 1.300άρη κινητήρα ο οποίος θα αποδίδει κοντά στα 200 άλογα, αλλά η Alfa Romeo Duetto θα φορά κινητήρες προερχόμενους από την μαμά Fiat. Κάτω από καπό του Ιταλικού roadster θα βρίσκεται ο νέος αλουμινένιος 1.800αρης turbo τετρακύλινδρος κινητήρας απόδοσης κοντά στα 250 άλογα. Η κίνηση θα μεταφέρεται φυσικά στον πίσω άξονα είτε μέσω ενός 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, είτε μέσω ενός 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με paddles στο τιμόνι.

Κυρίως λόγω της εκτενής χρήσης αλουμινίου το βάρος της δεν θα ξεπερνά τα 1.043 κιλά και σχεδιαστικά θα δανείζεται μερικά στοιχεία από το πρωτότυπο Pininfarina Alfa Romeo 2uettottanta Concept που είχε παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης του 2010.

[Πηγή: Fiat, Mazda]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η Mazda και η Fiat υπογράφουν συμφωνία για το νέο roadster της Alfa Romeo

Σε συνέχεια της κοινής ανακοίνωσης της 23ης Μαΐου 2012, η Mazda Motor Corporation (Mazda) και η Fiat Group Automobiles S.p.A. (Fiat) ανακοίνωσαν σήμερα την υπογραφή της τελικής συμφωνίας, σύμφωνα με την οποία η Mazda θα προχωρήσει στην παραγωγή ενός ανοιχτού, διθέσιου, σπορ αυτοκινήτου για την μάρκα Alfa Romeo στο εργοστάσιό της στην Χιροσίμα, της Ιαπωνίας ξεκινώντας το 2015.

Το νέο roadster της Alfa Romeo θα αναπτυχθεί για την παγκόσμια αγορά και θα βασιστεί στην αρχιτεκτονική της νέας γενιάς Mazda MX-5. Η συμφωνία προβλέπει ότι τόσο η Mazda, όσο και η Fiat θα αναπτύξουν δύο διαφοροποιημένα, με κίνηση στους πίσω τροχούς roadster με το ξεχωριστό στυλ, και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε μάρκας. Τα δύο μοντέλα, της Alfa Romeo και της Mazda, θα κινούνται το καθένα με ξεχωριστούς, ιδιόκτητους κινητήρες της κάθε εταιρίας.

Μέσω αυτής της συμφωνίας, η Mazda στοχεύει να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της ανάπτυξης και παραγωγής της και να αναζωογονήσει το ενδιαφέρον για roasters ανά τον κόσμο. Για τη Fiat, η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει στην εταιρεία να προσφέρει μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού Alfa Romeo roadster χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις. Κάτι που θα επιτρέψει στην Alfa Romeo να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει μέχρι το 2016.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Alfa Romeo ανακαλεί 2.571 Tonale

Σε μια ακόμη ανάκληση της Tonale προχωρά η Alfa Romeo παγκοσμίως και αυτή τη φορά επηρεάζονται 2.571 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2022 και 2024. Ο...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...