Είναι αυτή η νέα Maserati Ghibli;

Σχετικά άρθρα

Maserati Ghibli design mockup leaked (2)

Αυτά τα mokups υποτίθεται ότι μας δείχνουν τη νέα Maserati Ghibli η οποία θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Σανγκάη τον Απρίλιο. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του 2013 και θα έχει μήκος κοντά στα 4,9 μέτρα, 30 εκατοστά λιγότερα από τα 5,2 μέτρα της Quattroporte.

Οι επιρροές στο σχεδιασμό από τη Quattroporte είναι εμφανής, διαθέτοντας LED φωτιστικά σώματα, μεγάλη γρίλια και διπλές απολήξεις εξατμίσεων.

Θα κατασκευάζεται στο πρώην εργοστάσιο του Bertone (Carrozzeria Bertone), το οποίο εξαγόρασε η Fiat τρία χρόνια πριν και θα δανείζεται τα ίδια υποπλαίσιο και την ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Quattroporte. Φυσικά στη περίπτωσή της θα διαθέτει διαφορετικές, πιο επιθετικές ρυθμίσεις. Θα κατασκευαστεί πάνω σε στην ίδια πισωκίνητη πλατφόρμα που φορούν τα Chrysler 300, Dodge Charger και Lancia Thema. Το αυτοκίνητο έχει κωδική ονομασία M157 και τον σχεδιασμό του τον έχει αναλάβει ο οίκος Pininfarina. Θα τοποθετηθεί απέναντι από τα Audi A6, BMW 5-Series και Mercedes E-Class και θα φορά αλουμινένιο σασί ενώ θα είναι διαθέσιμη και σε τετρακίνητη έκδοση.

Θα φορά τον ίδιο V6 3,0-λίτρων twin-turbo κινητήρα που φορά η Quattroporte ο οποίος θα αποδίδει στη περίπτωσή της 385 άλογα. Επίσης θα υπάρχει και ο V8 3,8-λίτρων twin-turbo απόδοσης 480 ίππων ενώ θα υπάρχει στη γκάμα της και ένας πετρελαιοκινητήρας. Οι φήμες μιλούν ότι πρόκειται για τον V6 3,0-λίτρων που συναντάμε στα Jeep Grand Cherokee και Chrysler 300. Όλοι θα συνδυάζονται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF με paddles στο τιμόνι. Οι τετρακίνητες εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες μόνο στις χώρες που διαθέτουν το τιμόνι στα αριστερά.

[Πηγή: Jokeforblog]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Maserati GranCabrio Folgore

Την ηλεκτρική Folgore έκδοση της νέας GranCabrio παρουσίασε σήμερα η Maserati. Το αυτοκίνητο διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 761 ίππων με 1.350 Nm ροπής,...

Διαλύθηκε μια Maserati MC20 στον Κηφισό

Μια από τις ελάχιστες Maserati MC20 που κυκλοφορούν στην Ελλάδα διαλύθηκε χθες το μεσημέρι, λίγο μετά τις 15:30, στον Κηφισό, στο ύψος της γέφυρας...