Euro NCAP: Πεντάστερα τα Mazda3, Peugeot 308 και Maserati Ghibli, η BMW i3 παίρνει 4!

Σχετικά άρθρα

BMW i3 Euro NCAP crash test

Το Euro NCAP δημοσίευσε τα τελευταία αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης που διεξήγαγε στα εξής επιβατικά αυτοκίνητα: BMW i3, Ford Ecosport, Infiniti Q50, Maserati Ghibli, Mazda3, Mitsubishi Outlander PHEV, Nissan Note και Peugeot 308.

euroncap

Σε γενικές γραμμές, όλα τα αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν τα πήγαν αρκετά καλά, λαμβάνοντας βαθμολογία 5 αστέρων με εξαίρεση  το Nissan Note και την BMW i3.

Στην περίπτωση του Nissan Note, ενώ τα πήγε αρκετά καλά στις μετωπικές συγκρούσεις προσφέροντας καλή προστασία στα γόνατα και εν μέρει στις πλάγιες έχοντας «ικανοποιητική» βαθμολογία, τα αποτελέσματα στις συγκρούσεις από πίσω, δεν ήταν τα αναμενόμενα. Συνολικά, η προστασία των ενήλικων επιβαινόντων βαθμολογήθηκε με 86%. Τα αντίστοιχα tests για παιδιά 1.5 και 3 ετών ήταν επίσης καλά αφού η βαθμολογία ήταν 82% ενώ στην κατηγορία των βοηθημάτων ασφαλείας πήρε 70%. Τέλος, όσον αφορά στους πεζούς, το Note πήρε 58% με το καπό και το παρμπρίζ να έχουν το μεγαλύτερο «πρόβλημα».

Μεγάλη έκπληξη όμως ήταν τα 4 αστέρια της BMW i3. Τα σκορ του i3 στην προστασία ενήλικων επιβαινόντων και παιδιών ήταν πανομοιότυπα με αυτά του Note, 86% και 82% αντίστοιχα. Όμως, πήρε 57% στην προστασία πεζών και ένα απογοητευτικό 55% στα βοηθήματα ασφαλείας. Στην τελευταία κατηγορία, ενώ το i3 έχει ESC στον standard εξοπλισμό και πληροί τις προδιαγραφές του Euro NCAP, δεν έχει υπενθύμιση ζώνης ασφαλείας για τους πίσω επιβάτες ενώ ο speed limiter δεν είναι στα standards του οργανισμού και κατά συνέπεια δεν συμπεριελήφθη στα αποτελέσματα. Εντέλει, ενώ η βαθμολογία των 4 αστέρων είναι πρόβλημα και “marketing disaster” όπως λένε οι αγγλοσάξωνες, δεν είναι και η καταστροφή του κόσμου. Η BMW αναμένεται να διορθώσει τα προβλήματα και να επιστρέψει δριμύτερη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των δοκιμών καθώς και video από κάθε test ξεχωριστά, μπορείτε να δείτε στην επίσημη σελίδα του Euro NCAP ή στο κανάλι του στο Youtube.

Bonus: Για κάποιον λόγο, τα αποτελέσματα της Maserati Ghibli, ενέπνευσαν τους υπεύθυνους του οργανισμού με αποτέλεσμα να της κάνουν ένα πιο ιδιαίτερο video. Απολαύστε το.

[Πηγή: Euro NCAP]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Επίσημο: Mazda CX-80

Η Mazda παρουσίασε σήμερα το νέο της επταθέσιο SUV, το CX-80, που αποτελεί το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο στην ευρωπαϊκή γκάμα της και τη νέα...