Vettel: Πήρα εντολή και δεν έπρεπε να περάσω τον Webber!

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Malaysia

Μπορεί ο σημερινός αγώνας να ήταν αρκετά συναρπαστικός, αλλά τα team ordres κυριάρχησαν στους οδηγούς της Red Bull και της Mercedes. Η πρώτη είπε στον Mark Webber έμμεσα να μην προσπεράσει τον Sebastian Vettel, αλλά πριν ο Vettel είχε λάβει εντολή να μην περάσει τον team-mate, ωστόσο δεν υπάκουσε σ’ αυτήν, και το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Ο Γερμανός παραδέχεται ότι ο Webber θα έπρεπε να είναι ο νικητής σήμερα, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει, όπως όλοι ξέρουμε.

Τα θαλάσσωσα σήμερα. Θα ήθελα πολύ να έχουμε μια πολύ καλή δικαιολογία για τον λόγο που το έκανα, αλλά δεν έχω. Μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση του Mark και η ομάδα δεν είναι χαρούμενη σήμερα. Οφείλω μια εξήγηση σ’ αυτόν και στην ομάδα. Θα προσπαθήσω να τους εξηγήσω αργότερα.

Συζητάμε γι’ αυτήν την κατάσταση πολλές φορές και τι θα κάνουμε όταν και αν συμβεί, αλλά σήμερα δεν έγινε έτσι, κι εγώ θα έπρεπε να κάνω πράξη την εντολή που πήρα. Πήρα εντολή και την αγνόησα. Ο Mark κι εγώ έχουμε συνηθίσει να παλεύουμε ότι είμαστε κοντά ο ένας στον άλλον, αλλά δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσουν τα ελαστικά που έχουμε τώρα. Ήταν πολύ μεγάλος κίνδυνος ν’ αγνοήσω την κλήση για να μείνω δεύτερος.

Θα μπορούσαμε να είχαμε τερματίσει στην 8η ή 9η θέση, έχοντας καταστρέψει τα ελαστικά σ’ αυτούς τους δύο γύρους. Έβαλα τον εαυτό μου πάνω από την ομάδα, και αυτό είναι λάθος. Δεν το ήθελα και ζητάω συγγνώμη. Δεν είμαι χαρούμενος που κέρδισα, έκανα λάθος, κι αν μπορούσα, θα ήθελα να μην το είχα κάνει. Δεν είναι εύκολο τώρα, και θέλω ν’ απολογηθώ στην Mark και την ομάδα.

[Πηγή: Red Bull Racing | Photo Copyright: Paul Gilham/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...