Το νέο supercar της Audi έχει κωδική ονομασία Scorpion

Σχετικά άρθρα

audi r18

To νέο diesel-υβριδικό supercar που ετοιμάζει η Audi, σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες έχει κωδική ονομασία Scorpion. Το νέο supercar θα βασίζεται πάνω στο αγωνιστικό R18 e-tron Quattro και με αυτό η Audi θέλει να απαντήσει στις LaFerrari και 918 Spyder.

Το Αμερικανικό Car & Driver σε άρθρο του αναφέρει ότι ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού έχουν πέσει αρκετές προτάσεις στο τραπέζι. Ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν ρετρό σχέδια αλλά και σχέδια τα οποία είναι παρόμοια με αυτά του αγωνιστικού R18.

Θα διαθέτει το carbon monocoque σασί του R18, ενώ το σώμα του θα είναι κατασκευασμένο και από αλουμίνιο έτσι ώστε να εξοικονομηθεί βάρος.

Μηχανικά θα φορά έναν turbo V6 3,7-λίτρων απόδοσης 600 ίππων, ο οποίος θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 100 ίππων. Συνολικά θα αποδίδει 700 άλογα με τον πετρελαιοκινητήρα να στέλνει τη κίνηση στους πίσω τροχούς ενώ ο ηλεκτροκινητήρας θα δίνει κίνηση στον μπροστά άξονα.

Αναμένεται να παρουσιαστεί το 2016 ή το 2017 με κόστος κοντά στο 1 εκατ. δολάρια (€765.000), με τη παραγωγή του να είναι περιορισμένη, κοντά στις 333 μονάδες.

[Πηγή: Car & Driver.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...