Έρχεται το νέο Seat Leon Cupra με 265 άλογα

Σχετικά άρθρα

Seat leon Cupra

Το νέο Leon Cupra ετοιμάζεται να βγει στην αγορά και για πρώτη φορά θα είναι διαθέσιμο σε 5-πορτη, 3-πορτη αλλά και wagon έκδοση. Η estate έκδοση του νέου Leon θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης, τότε που θα κάνουν ντεμπούτο και οι Cupra εκδόσεις.

Κάτω από το καπό του δυνατού Leon θα βρίσκεται ο 2,0-λιτρος TSI κινητήρας του VW Group ο οποίος θα αποδίδει 265 άλογα. Η κίνηση θα μεταφέρεται στον μπροστά άξονα μέσω ενός ηλεκτρονικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, του ίδιου που συναντάμε στην Performance Pack έκδοση του νέου VW Golf GTI. Θα συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό αλλά και με ένα 6-τάχυτο ή 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DSG

Το Leon Cupra θα βγει στην αγορά στις αρχές του 2014 και σχεδιαστικά, εκτός από το επιθετικό bodykit αποτελούμενο από νέους προφυλακτήρες, μαύρους καθρέπτες, μεγάλες ζάντες, διαχύτη, αεροτομή και τραπεζοειδή εξάτμιση τοποθετημένη στο κέντρο, θα διαθέτει ζάντες 18″, μεγάλα φρένα και στο εσωτερικό θα διαθέτει σπορ πινελιές.

Seat-Leon-Cupra-R-3d-2013

Ο Fermin Soneira Santos, επικεφαλής εξέλιξης της Seat, αναφορικά με την σχεδίαση του νέου Cupra δήλωσε:

Θα δείχνει διαφορετικό σε σχέση με το απλό Leon αλλά όχι υπερβολικό. Θα πρέπει να είναι ένα αυτοκίνητο για το οποίο οι ιδιοκτήτες θα είναι υπερήφανοι αλλά και με το οποίο, θα μπορούν να πάνε μια βόλτα την πεθερά τους.

Αναφερόμενος στα οδηγικά του χαρακτηριστικά δήλωσε ο Santos:

Μπορεί να μην είμαι πλήρως αντικειμενικός, αλλά υπόσχομαι ότι αυτό το αυτοκίνητο θα ενδείκνυται εξίσου τόσο για μια χαλαρή βόλτα το Σαββατοκύριακο όσο και για την πίστα.

[Πηγή: Autoexpress | Rendering Photos: Virtual Car]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...