Το Opel Zafira Tourer διαθέσιμο και με τον 1.6 SIDI Turbo

Σχετικά άρθρα

Opel-Zafira-Tourer-272883

Η Opel ανακοίνωσε ότι ο νέος 1.6 SIDI Turbo βενζινοκινητήρας των 170 ίππων με 280 Nm ροπής, μετά το Cascada, τοποθετείται και στο Zafira Tourer. Με αυτόν τον κινητήρα, ο οποίος συνδυάζεται με σύστημα Start/Stop, το πολυμορφικό της Opel έχει μέση κατανάλωση 6,6 λίτρων/100 χλμ με 154 γρ/χλμ εκπομπές CO2.

Συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο νέας γενιάς, αλλά και με το νέο εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο χαμηλής τριβής με λειτουργία Active Select για μηχανικές αλλαγές σχέσεων, χαρίζοντας σπορ αίσθηση στην οδηγική εμπειρία. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 9,2 δευτερόλεπτα, τα 80-120 χλμ/ώρα σε 9,5 δευτερόλεπτα με 5η ταχύτητα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 212 χλμ/ώρα.

Ο νέος 1.6 SIDI Turbo είναι ένας από τους τρεις σημαντικούς κινητήρες που λανσάρονται για το Zafira Tourer το 2013. Με τον 2.0 BiTurbo CDTI, γίνεται το ταχύτερο συμπαγές, πολυμορφικό diesel, ενώ η νέα γενιά 1.6 CDTI μειώνει τις εκπομπές NOx κατά 70% και ήδη πληροί τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6. Ο προηγμένος κινητήρας συνδυάζει επίσης μέγιστη ροπή 320 Nm με κατανάλωση 4,1 lit / 100 km και εκπέμπει μόλις 109 g CO2/km – εξαιρετική τιμή για ευρύχωρο επταθέσιο.

Opel-ECOTEC-1.6-SIDI-Turbo-277079

[Πηγή: Opel]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Νέος 1.6 SIDI Turbo:Κορυφαίος Βενζινοκινητήρας για το Opel Zafira Tourer

  • Η νέα γενιά του προηγμένου βενζινοκινητήρα αποδίδει 125 kW/170 hp
  • Το Zafira Tourer 1.6 SIDI Turbo, πρωταθλητής ροπής στην κατηγορία με 280 Nm
  • Εξαιρετικά πολιτισμένη λειτουργία και ομαλή απόδοση ισχύος με άριστη οικονομία καυσίμου
  • Νέα γενιά εξατάχυτων μηχανικών και αυτόματων κιβωτίων

Μετά το ντεμπούτο του στο Opel Cascada cabrio, ο 1.6 SIDI Turbo της νέας οικογένειας μεσαίων κινητήρων βενζίνης με 125 kW/170 hp γίνεται ο κορυφαίος της γκάμας βενζινοκινητήρων του Zafira Tourer. Η ροπή του νέου κινητήρα άμεσου ψεκασμού φτάνει μέχρι τα 280 Nm – 12% παραπάνω από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του στην κατηγορία συμπαγών πολυμορφικών 150-180 hp. Η υψηλή ροπή στις χαμηλές στροφές και η ελαστικότητα αποτελούν επίσης σημεία αναφοράς, με τη μέγιστη ροπή να είναι διαθέσιμη από τις 1.650 rpm, προσφέροντας ομαλή επιτάχυνση και ισχυρή ελκτική ισχύ. Ο νέος 1.6 SIDI Turbo του Zafira Tourer σχεδιάστηκε με γνώμονα την πολιτισμένη λειτουργία και τα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβων και κραδασμών. Επιπλέον, οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2 είναι από τις χαμηλότερες στην κατηγορία με 6,6 lit / 100 km (μικτός κύκλος) και 154 g CO2/km, χάρη στο προηγμένο τεχνολογικό του υπόβαθρο που περιλαμβάνει και το σύστημα Opel Start/Stop.

Η νέα γενιά κινητήρων που εκπροσωπείται από τον 1.6 SIDI Turbo στο Zafira Tourer συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο επίσης νέας γενιάς, που πληροί τα υψηλότερα πρότυπα της κατηγορίας για γρήγορες και ομαλές αλλαγές σχέσεων χάρη στα πολυάριθμα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί στο εσωτερικό του, στον μηχανισμό επιλογής και στην μείωση των διαδρομών του επιλογέα. Επίσης, διατίθεται νέο, εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο χαμηλής τριβής με λειτουργία Active Select για μηχανικές αλλαγές σχέσεων, χαρίζοντας σπορ αίσθηση στην οδηγική εμπειρία.

Ο νέος 1.6 SIDI Turbo είναι ένας από τους τρεις σημαντικούς κινητήρες που λανσάρονται για το Zafira Tourer το 2013. Με τον 2.0 BiTurbo CDTI, γίνεται το ταχύτερο συμπαγές, πολυμορφικό diesel, ενώ η νέα γενιά 1.6 CDTI μειώνει τις εκπομπές NOx κατά 70% και ήδη πληροί τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6. Ο προηγμένος κινητήρας συνδυάζει επίσης μέγιστη ροπή 320 Nm με κατανάλωση 4,1 lit / 100 km και εκπέμπει μόλις 109 g CO2/km – εξαιρετική τιμή για ευρύχωρο επταθέσιο.

Μηχανολογικό επίτευγμα: Υψηλότερες και πιο αθόρυβες επιδόσεις

Ο νέος 1.6 SIDI Turbo ολοκληρώνει τη γκάμα βενζινοκινητήρων του Zafira Tourer και κατατάσσεται στην κορυφή. Πλαισιώνει τον ατμοσφαιρικό κινητήρα  1.8 L 85 kW/115 hp και τις δύο εκδόσεις 1.4 Turbo με 88 kW/120 hp και 103 kW/140 hp.

Και ενώ όλοι οι ανταγωνιστές προσφέρουν μέγιστη ροπή 240-250 Nm, ο Zafira Tourer 1.6 SIDI Turbo αποδίδει μέχρι 280 Nm μεταξύ 1.650 και 4.250 rpm. Επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 9,2”, προσφέρει κορυφαία ελαστικότητα με επιτάχυνση 80 – 120 km/h με πέμπτη σχέση σε 9,5” και αγγίζει την τελική ταχύτητα των 212 km/h.

Για να συνδυαστούν οι άριστες επιδόσεις με την πολιτισμένη λειτουργία με σκοπό τη βέλτιστη οδηγική άνεση, κύριοι στόχοι εξέλιξης του νέου 1.6 SIDI για τους μηχανικούς ήταν τα χαμηλά επίπεδα εκπομπών θορύβων και κραδασμών. Ανάμεσα στα μέτρα βελτιστοποίησης των συστημάτων εισαγωγής και εξαγωγής ήταν η απομόνωση του καλύμματος εκκεντροφόρων από την κυλινδροκεφαλή μέσω ειδικού σύστηματος έδρασης και στεγανοποίησης. Με άμεσο ψεκασμό και εστιασμένη καύση, οι μηχανικοί κατάφεραν να μειώσουν σημαντικά τα επίπεδα θορύβων συγκριτικά με τον προηγούμενο κινητήρα. Σαν αποτέλεσμα αυτών των μέτρων διαχείρισης ήχου, ο πελάτης απολαμβάνει αθόρυβη και ομαλή λειτουργία στο ρελαντί, με ευχάριστη αίσθηση ήχου ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες και φορτία

«Ο νέος μας κινητήρας μειωμένου κυβισμού 1.6 L. είναι το ξεκίνημα μιας ριζικής ανανέωσης της γκάμας των κινητήριων μονάδων μας. Ξεχωρίζει με την υψηλή ροπή στις χαμηλές στροφές, ενώ είναι εξαιρετικά αθόρυβος και φιλικός προς το περιβάλλον» σχολιάζει ο Mike Ableson, Μέλος Δ.Σ. της Opel και Αντιπρόεδρος Engineering της GME. «Ο 1.6 SIDI Turbo αναδεικνύει τώρα όλα τα πλεονεκτήματά του στο Zafira Tourer, κάνοντάς τον πρωταθλητή ευελιξίας ένα συναρπαστικό και πολύ άνετο συμπαγές πολυμορφικό».

Βραβευμένο ‘Σαλόνι σε τροχούς’

Το βραβευμένο Zafira Tourer –που κέρδισε το ‘Χρυσό Τιμόνι 2012’ από τους αναγνώστες Ευρωπαϊκών περιοδικών αυτοκινήτου – συνδυάζει premium περιβάλλον καμπίνας με τεχνολογίες αιχμής, μερικές από τις οποίες είναι μοναδικές στην κατηγορία και ανεβάζουν τον πήχη στην ασφάλεια και την άνεση. Από τις πλέον αξιόλογες τεχνολογίες είναι το μηχανοτρονικό σύστημα πλαισίου FlexRide, η δεύτερη γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye, το σύστημα προσαρμοζόμενου εμπρόσθιου φωτισμού AFL+ και ένα πανοραμικό παρμπρίζ που λούζει την καμπίνα με φυσικό φως.

Πρόσθετη ευελιξία στο Zafira Tourer παρέχει η νέα γενιά Flex7 με τις μοναδικές λειτουργίες Lounge Seating για βέλτιστη ευρυχωρία των επιβατών της δεύτερης σειράς.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...

To Opel Frontera επιστρέφει

Η Opel ανακοίνωσε την επιστροφή του Frontera στη γκάμα της, με το ολοκαίνουργιο SUV να παρουσιάζεται εντός του 2024. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία,...
Autoblog.gr