Video: Μια Mercedes SLS AMG Black Series γυρνά στο Paul Ricard

Σχετικά άρθρα

SLS AMG Black Series

H Mercedes-Benz ετοίμασε νέο promo video για την SLS AMG Black Series η οποία γυρνά στο Paul Ricard. Οι πρώτες παραδώσεις τις θα ξεκινήσουν από τον Ιούνιο στη Γερμανία με κόστος €249.900 και μηχανικά φορά τον V8 6,2-λίτρων της SLS AMG GT, ο οποίος πλέον στροφάρει έως τις 8.000 σ.α.λ (7.200 σ.α.λ η απλή SLS AMG) και αποδίδει 631 άλογα με 635 Nm ροπής. Για να το πετύχει αυτό, διαθέτει νέα εισαγωγή αέρα, νέους εκκεντροφόρους, βελτιωμένο σύστημα ψύξης λαδιού και νερού καθώς και αυξημένη πίεση στη μπεκιέρα. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,6 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 315 χλμ/ώρα. Έχει μέση κατανάλωση 13,7 λίτρα/100 χλμ και 321 γρ/χλμ εκπομπές CO2.

Σχεδιαστικά δανείζεται αρκετά στοιχεία από την SLS AMG GT3 45h Anniversary edition. Φορά νέο bodykit με το μπροστά μετατρόχιο να έχει μεγαλώσει κατά 20 mm και το πίσω κατά 24 mm. Φορά carbon κεραμικά φρένα και σφυρήλατες ελαφριές ζάντες αλουμινίου 19″ μπροστά και 20″ πίσω με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 διαστάσεων 275/35 μπροστά και 325/30 πίσω.

 Το bodykit αποτελείται από νέο μπροστά προφυλακτήρα, carbon splitter, πλαϊνά spoiler, αεριζόμενο καπό, φουσκωμένα φτερά, νέο πίσω προφυλακτήρα, carbon αεροτομή και διαχύτη. Η εξάτμιση τιτανίου ζυγίζει μόλις 17 κιλά, 13 λιγότερα από αυτή της SLS AMG GT και διαθέτει τετραπλές απολήξεις. Συνολικά το αυτοκίνητο ζυγίζει 1.550 κιλά, 70 λιγότερα από την SLS AMG GT και διαθέτει επίσης και σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα.

Στον επιπλέον εξοπλισμό υπάρχει το carbon αεροδυναμικό πακέτο που αποτελείται από carbon ρυθμιζόμενη αεροτομή, dive planes στον μπροστά προφυλακτήρα για καλύτερη αεροδυναμική, βελτιώνοντας τη σταθερότητα στα πολλά χλμ. Διαθέτει επίσης ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό με carbon άξονα μετάδοσης. Στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται το σύστημα launch control καθώς και οι ενεργές σπορ αναρτήσεις.

Στο εσωτερικό η κεντρική κονσόλα πλέον είναι κατασκευασμένη από carbon και Alcantara με κόκκινες ραφές, με τα καθίσματα να είναι και αυτά από carbon, ζυγίζοντας 15 κιλά λιγότερα. Το τιμόνι είναι ντυμένο με Alcantara ενώ αν ψάχνεις το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας COMAND, θα σου πω ότι αυτό θυσιάστηκε ώστε να μειωθούν επιπλέον 6 κιλά. Επίσης 8 κιλά χάθηκαν με την αντικατάσταση της μπαταρίας, με μια ιόντων-λιθίου.

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...