Η Intel αναπτύσσει φωτιστικά σώματα που κάνουν την βροχή αόρατη

Σχετικά άρθρα

intel

Τι γίνεται όταν ο κολοσσός της τεχνολογίας Intel εμπλέκεται στη τεχνολογία των αυτοκινήτων; Κάτι αρκετά φουτουριστικό σίγουρα, αφού η Intel έχει κατασκευάσει νέα φωτιστικά σώματα τα οποία κάνουν αόρατη τη βροχή.

Η Intel έχει καταφέρει και έχει δημιουργήσει αυτά τα φωτιστικά σώματα σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon με το CNET να αναφέρει πως η τεχνολογία της Intel χρησιμοποιεί μια κάμερα η οποία βρίσκεται μέσα στο φωτιστικό σώμα, η οποία ανιχνεύει τη βροχή καθώς πέφτει. Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί έναν επεξεργαστή ο οποίος προβλέπει την πορεία της βροχής και έτσι το φως που δημιουργείται από τον προβολέα, χρησιμοποιεί τις πληροφορίες του επεξεργαστή και έτσι αυτός εμποδίσει εκείνα τα pixels του παραγόμενου φωτός, όπου η βροχή αναμένεται να είναι.

Όπως θα δεις στο video, η τεχνολογία συμβάλει στη βελτίωση της ορατότητας, αφού λιγότερο φως αντανακλάται πάνω στις σταγόνες βροχής. Η Intel πιστεύει ότι η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να βγει στη παραγωγή μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

[Πηγή: CNET]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...