Range Rover Sport Hybrid στη Φρανφούρτη, αργότερα θα φορέσει και ένα 2-λιτρο EcoBoost

Σχετικά άρθρα

Land Rover lineup

Ο αρχιμηχανικός προγράμματος της Land Rover, Stuart Frith, επιβεβαίωσε ότι στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβρη, η εταιρία θα παρουσιάσει την υβριδική έκδοση του νέου Range Rover Sport.

Η πιο πράσινη αυτή έκδοση του αυτοκινήτου θα φοράει έναν υβριδικό μηχανικό σύνολο πετρελαίο-ηλεκτροκινητήρα. Ο κινητήρας αυτός θα είναι μια εξελιγμένη μορφή αυτού που είχαμε δει στο Range_e plug-in hybrid. Δηλαδή ο 3-λιτρος TDV6 πετρελαιοκινητήρας θα αποδίδει 242 ίππους και σε συνεργασία με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 93 ίππων θα έχουν συνδυασμένη ιπποδύναμη 334 ίππων. Θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο της ZF 8 σχέσεων καθώς θα διαθέτει και μπαταρία πολυμερών λιθίου 14.2 kWh.

Θα έχει αυτονομία μεγαλύτερη των 1.110 χλμ, με τη μέση κατανάλωση να είναι τα 3.3 λίτρα/100 χλμ, ενώ μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα θα μπορεί να διανύσει απόσταση μόλις 32 χλμ. Παράλληλα στην έκθεση θα παρουσιαστεί και ο μεγαλύτερος πετρελαιοκινητήρας SDV8 με 700 Nm ροπής, ενώ αργότερα κατά τη διάρκεια ζωής του μοντέλου θα τοποθετηθεί και ο τετρακύλιδορς 2-λιτρος EcoBoost κινητήρας.

[Πηγή: Land Rover]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η BYD κατασκεύασε το 7.000.000στό όχημα με μπαταρία

Η BYD ανακοίνωσε ότι παρήγαγε το 7.000.000στό αυτοκίνητο νέας ενέργειας (new energy vehicle, NEV) από το 2008, κάτι που την καθιστά την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία...

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...
Autoblog.gr