Νίκη για τον Ευτύχιο Έλληνα στο GP3

Σχετικά άρθρα

TIO-ELLINAS-22

Ο Ευτύχιος Έλληνας πραγματοποίησε ένα ονειρικό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα του GP3 στην Ισπανία, κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην πίστα της Καταλονίας ύστερα από μία συναρπαστική μάχη, στο τέλος της οποίας ο εθνικός ύμνος της Κύπρου και η σημαία μας έβαλαν την χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας.

Ο 21χρονος πιλότος από τη Λάρνακα, που ξεκίνησε την κούρσα από το pole position με την Marussia Manor, κατάφερε να κάνει μία δυνατή εκκίνηση και να ανοίξει στον πρώτο κιόλας γύρο την απόστασή του από τον δεύτερο Patric Niederhauser στο ένα περίπου δευτερόλεπτο -όπως ακριβώς υποσχέθηκε στον εαυτό του- ελέγχοντας με άψογο τρόπο το τέμπο του αγώνα από μπροστά, μέχρι που τα ελαστικά του άρχισαν να χάνουν το κράτημά τους.

Η μάχη στους τελευταίους γύρους ήταν συγκλονιστική, με τον Ελβετό αντίπαλό του να μειώνει την απόσταση από τον Ευτύχιο κατά ένα περίπου δευτερόλεπτο τον γύρο (αποτέλεσμα της υπερπροσπάθειας του συμπατριώτη μας που πίεσε κάπως περισσότερο τα ελαστικά του στους πρώτους γύρους) προτού τον πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής.

Ο Έλληνας, ωστόσο, αν και δεν είχε το κράτημα με το μέρος του, χειρίστηκε την πίεση με άψογο τρόπο, τοποθετώντας το μονοθέσιο του στη σωστή θέση στην πίστα σε κάθε κρίσιμη στροφή, και διατηρώντας την ψυχραιμία του στο ακέραιο κατάφερε να περάσει τη γραμμή του τέρματος θριαμβευτής.

Ο ίδιος δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει πιο επιτυχημένη έναρξη στο φετινό πρωτάθλημα, αφού το pole position που πέτυχε σήμερα το πρωί, η απογευματινή του νίκη και ο ταχύτερος γύρος που έγραψε στον αγώνα, του επέτρεψαν να μαζέψει 31 βαθμούς (το μέγιστο που μπορεί να πετύχει ένας πιλότος στο GP3) και να βάλει έτσι πλώρη για τον τίτλο.

O Ευτύχιος Έλληνας δήλωσε:

Τα πήγαμε πολύ καλά πιστεύω σήμερα. Κάναμε μια καλή αρχή στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος και η νίκη ήταν ο’τι καλύτερο. Κατάφερα να συλλέξω 31 πολύτιμους βαθμούς από το pole, τη νίκη και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και να ξεχωρίσω 13 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο Niederhauser, που με πίεσε σκληρά στο τέλος. Άντεξα όμως την πίεση και απέδειξα ότι μπορώ να κερδίσω ακόμη και χωρίς την συμπαράσταση των ελαστικών μου.

Για αύριο έχουμε προγραμματίσει ορισμένες αλλαγές στο αυτοκίνητο και γνωρίζω ότι θα πρέπει στην αρχή να είμαι ελαφρώς πιο προσεχτικός με τα ελαστικά μου. Από την 8η θέση που ξεκινώ είναι δύσκολο να επαναλάβω τη νίκη μου, αλλά θα παλέψω για ένα καλό αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπατριώτες μου που παρακολούθησαν από την τηλεόραση τον σημερινό αγώνα και εύχομαι να δω αρκετούς Κύπριους και στις πίστες σύντομα. Θέλω επίσης να αφιερώσω τη σημερινή μου νίκη στη χώρα μου που περνά δύσκολες στιγμές το τελευταίο διάστημα.

[Thanks for the tip, Johnny]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin παρουσιάζει τη νέα Vantage GT4

Δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της ανανεωμένες Vantage και Vantage GT3, η Aston Martin αποκάλυψε σήμερα την αντίστοιχη GT4 αγωνιστική έκδοση του μοντέλου. Αυτή είναι...

Ford: Σε καλό δρόμο οι εργασίες με την Red Bull

Η Ford Performance προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με τις αγωνιστικές της δραστηριότητες. Αρχικά μίλησε για την επιστροφή της στη Formula 1, με...

Το πρώτο τρέιλερ της σειράς του Netflix για το NASCAR

Το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της σειράς ντοκιμαντέρ που έχει ετοιμάσει για πρωτάθλημα του NASCAR, το οποίο είναι το πιο δημοφιλές...
Autoblog.gr