Ξεχασμένο Πρωτότυπο: Lancia Medusa Concept

Σχετικά άρθρα

Lancia Medusa Concept (2)

To ξεχασμένο πρωτότυπο που θα θυμηθούμε σήμερα είναι το Lancia Medusa Concept. Αυτό είχε παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τορίνου το 1980 και βασίστηκε πάνω στο Beta Monte Carlo και είχε την υπογραφή του Giorgetto Giugiaro (Italdesign).

Σε σύγκριση με το Monte Carlo, το Medusa είχε μεγαλύτερο μεταξόνιο (2.790 mm), με το μήκος του να έχει αυξηθεί κατά 15 εκατοστά φτάνοντας τα 4.405 mm. Το πλάτος του έφτανε τα 1.813 mm και το ύψος τα 1.263 mm. Ένας από τους βασικούς στόχους του πρωτότυπου, ήταν να είχε αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,25 Cd. Τελικά αυτό είχε 0.263 Cd, επίτευγμα εντυπωσιακό για ένα αυτοκίνητο 33 ετών, ενώ διέθετε αναδιπλούμενα μπροστά φωτιστικά σώματα.

Lancia Medusa Concept (6)

Ωστόσο το εσωτερικό του ήταν εκείνο που είχε τραβήξει τα βλέμματα. Έμοιαζε με ένα ένα σαλόνι της εποχής εκείνης, με βελουτέ και κοτλέ καθίσματα, με το ταμπλό να ήταν επενδυμένο με το ίδιο υλικό. Μάλιστα είχε τοποθετήσει όλα τα κουμπιά του εσωτερικού, πάνω στο τιμόνι. Μπορεί να μην ήταν τόσο όμορφο, αλλά την ιδέα την είχε η Lancia πριν από 33 χρόνια, 10 χρόνια προτού το κάνει η Ferrari.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...