Στη Κίνα ίσως θα έχεις πινακίδα για μόλις 10 χρόνια στο αυτοκίνητό σου

Σχετικά άρθρα

Guangzhou license plates

Η μητροπολιτική πόλη Guangzhou της Κίνας έχει 12,7 εκατομμύρια κατοίκους και αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την κυκλοφορία και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Έτσι οι υπεύθυνοι της πόλης σήμερα μελετούν ένα νέο σχέδιο στο οποίο εσύ θα μπορείς να πάρεις μια πινακίδα κυκλοφορίας για 10 χρόνια, και στη συνέχεια το κράτος να στην παίρνει πίσω και να την δίνει σε κάποιον άλλον κάτοικο της πόλης.

Το αυτοκίνητο σου ωστόσο δεν θα είναι πλέον για πέταμα, αφού εσύ θα ξαναμπαίνεις στη κληρωτίδα ώστε να κερδίσεις μια νέα πινακίδα, αφού με αυτόν τον τρόπο, δίνονται οι νέες πινακίδες στα αυτοκίνητα. Φυσικά το μέτρο προκαλεί αντιδράσεις με μερικούς να υποστηρίζουν πως στην ουσία με το μέτρο αυτό, κάθε αυτοκίνητο έχει κύκλο ζωής 10 ετών.

Αναρωτιέσαι πως λειτουργεί η κλήρωση; Με τον αριθμό των ανθρώπων που θέλουν να αγοράσουν νέο αυτοκίνητο να είναι πολύ περισσότεροι από τις 120.000 νέες πινακίδες που εκδίδει κάθε χρόνο η πόλη, οι υπεύθυνοι βγάζουν σε κλήρωση 5.000 πινακίδες μηνιαίως, ενώ αν κάποιος έχει αγοράσει ένα αυτοκίνητο με κυβισμό μεγαλύτερο των 2.500 κ.εκ. τότε για να αγοράσει την πινακίδα του θα μπει σε δημοπρασία (5.000 πινακίδες), με την τιμή μιας πινακίδας να έχει φτάσει έως και τις 7.050 ευρώ.

[Πηγή: China Car Times]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...