Marko: Πιθανά τα νέα ελαστικά στο Silverstone

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Bahrain - Practice

Τα νέα ελαστικά της Pirelli ήταν να εμφανιστούν, αρχικά, στον Καναδά, τα οποία θα είχαν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη, και είναι πιθανό να μη δούμε τα νέα ελαστικά ούτε στο Silverstone, καθώς δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη όλων των ομάδων, με τη Lotus ν’ απειλεί ότι δε θα πάρει μέρος στο Grand Prx, θεωρώντας άδικη την αλλαγή μέσα στη σεζόν.

Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull Racing, Helmut Marko, πιστεύει ότι μπορεί να έχουμε Grand Prix με τα νέα ελαστικά, αν οι καιρικές συνθήκες επιτρέψουν στις ομάδες να πάρουν δεδομένα γι’ αυτά.

Νομίζω ότι ο καθένας γνωρίζει τα προβλήματα με τα τωρινά ελαστικά. Αν στο Silverstone δε βρέξει την Παρασκευή για τις δοκιμές, νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει η συγκατάθεση όλων των ομάδων.

Η κατάσταση γύρω από τα ελαστικά δείχνει για ακόμα μια φορά την αδυναμία της FIA ν’ αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και μήνες. Το σωστό είναι, φυσικά, να μη γίνει καμία αλλαγή στα ελαστικά, καθώς οι ομάδες έχουν κατασκευάσει τα μονοθέσιά τους γύρω από τα ελαστικά που είχαμε από την αρχή, και είναι άδικο γι’ αυτές να πρέπει να τροποποιήσουν τα μονοθέσιά τους επειδή υπάρχουν κάποια παράπονα από κάποιες ομάδες.

Συμφωνώ ότι τα ελαστικά σε κάποιους αγώνες είναι υπερβολικά ευαίσθητα στη φθορά και ότι είναι κρίμα να βλέπουμε αγώνες διαχείρισης ελαστικών τις περισσότερες φορές, αντί γι’ αγώνες ταχύτητας, αλλά είναι άδικη οποιαδήποτε αλλαγή στους κανονισμούς εντός της χρονιάς.

[Πηγή: GMM | Photo Copyright: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα