H Lotus δε συμφωνεί να τρέξει με τα νέα ελαστικά της Pirelli στο Silverstone

Σχετικά άρθρα

2011 Formula One Testing

Ο Πρόεδρος της ομάδας της Lotus, Eric Boullier, δήλωσε ότι έχουν σκοπό να μη τρέξουν με τα νέα ελαστικά που θα φέρει η Pirelli στον αγώνα του Silverstone στο τελευταίο τριήμερο του μήνα και κάπως έτσι αρχίζει ο “πόλεμος” δηλώσεων με άγνωστο αποτέλεσμα και σίγουρο χαμένο τον θεατή.

Αρχικά η Pirelli είχε δηλώσει ότι θα φέρει τις νέες της γόμες αυτό το Σαββατοκύριακο στον Καναδά, αλλά ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1 δήλωσε ότι τελικά αυτά θα δοκιμαστούν μόνο σήμερα Παρασκευή στα δύο ελεύθερα δοκιμαστικά, πριν χρησιμοποιηθούν στον αγώνα της Βρετανία.

Αλλά ο Boullier δήλωσε χαρακτηριστικά στο RMC Sport στον Καναδά

Τα [νέα] ελαστικά δεν θα συμβούν στην Αγγλία. Η Pirelli θα δοκιμάσει εδώ τα ελαστικά, αλλά χρειάζονται την ομοφωνία των ομάδων για να αλλάξει τους κανόνες, ή τουλάχιστον για να αλλάξουν τον τύπο των ελαστικών, και σήμερα δεν το έχουν κάνει.

και συνέχισε “φωτογραφίζοντας” ουσιαστικά τις Red Bull και Mercedes,

Οι κανόνες είναι οι ίδιοι για όλους»,. “Αυτοί δοκίμασαν τα (φετινά ελαστικά) στη Βραζιλία την περασμένη σεζόν. Είναι ένα σημαντικό συστατικό των αθλητικών και τεχνικών πλευρών του τρέχοντος έτους, οπότε δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να αλλάξει κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Από την άλλη ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Vettel ισχυρίστηκε ότι τα νέα ελαστικά θα πρέπει να επισπευσθεί η χρήση τους άμεσα, γιατί η αποφλοίωση των πίσω είναι ένα σαφές θέμα ασφάλειας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά

Δεν θέλω να δραματοποιήσω, αλλά είδαμε τι μπορεί να συμβεί στη περίπτωση με τον Felipe Massa, όταν ο οδηγός χτυπηθεί από ένα ιπτάμενο αντικείμενο. Δεν θέλω ένα ιπτάμενο πέλμα να χτυπήσει το κεφάλι μου.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα