Εντυπωσιασμένος ο Marko από τον Vergne

Σχετικά άρθρα

Canadian F1 Grand Prix - Race

Ίσως, η πιο θετική έκπληξη στο Καναδικό Grand Prix ήταν ο Jean-Eric Vergne. Μπορεί στις κατατακτήριες να του έκλεψε τη δόξα ο Valtteri Bottas, με τον τρίτο καλύτερο χρόνο που σημείωσε στο Q3, αλλά ο Φινλανδός οδηγός της Williams έχασε 11 θέσεις στον αγώνα, πέφτοντας στην 14η θέση, δίχως, φυσικά, να παίρνει κανέναν βαθμό, με την FW35 να μην είχε καθόλου ανταγωνιστικό ρυθμό.

Αντίθετα, το ίδιο καλός ήταν ο Vergne, καθώς τερμάτισε στη ν 6η θέση, μία παραπάνω απ’ αυτή που ξεκίνησε. Αυτή ήταν η καλύτερη φετινή εμφάνιση του Γάλλου, και ο Helmut Marko, αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull Racing, δηλώνει ότι είναι εντυπωσιασμένος από τον 23χρονο οδηγό, κάνοντας τον φαβορί για τη θέση τού Mark Webber, αν ο Αυστραλό φύγει από την αυστριακή ομάδα στο τέλος τού έτους.

Ο Vergne εντυπωσίασε με την απόδοσή του στο Μονακό (8ος), κι εδώ στο Μόντρεαλ, ήταν ακόμα καλύτερος. Το αποτέλεσμα ήταν ακόμα καλύτερο απ’ ό,τι περιμέναμε, κι ελπίζω ότι μπορεί να συνεχίσει έτσι. Δεν ήταν απλώς ένας πολύ καλός αγώνας γι’ αυτόν· ήταν ένα πολύ γρήγορος όλο το Σαββατοκύριακο. Στις κατατακτήριες, δεν έκανε κανένα λάθος στη βροχή, και στον αγώνα, τον είδα να μάχεται με ταλαντούχους οδηγούς.

Είναι η δεύτερη χρονιά του στη Formula 1, και, σαν δεύτερη χρονιά, είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Αλλά, αυτό που ψάχνουμε είναι οδηγοί μπορούν κερδίσουν. Προς το παρόν, είναι στον σωστό δρόμο.

Ο Vergne είναι, σίγουρα, βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι, αλλά θα πρέπει να έχει συνέπεια στις καλές εμφανίσεις για να μας πείσει ότι είναι ικανός ν’ αντεπεξέλθει στην πίεση που θα έχει σε μια ομάδα σαν τη Red Bull. Ο team-mate του, Daniel Ricciardo, έχει κάνει κι αυτός καλές εμφανίσεις, αλλά θα πρέπει κι αυτός να σταθεροποιήσει την απόδοσή του.

Ο νικητής από την εμφύλια μάχη της ιταλικής ομάδας, που θα κρατήσει όλη τη σεζόν, θα βάλει σοβαρή υποψηφιότητα για μία θέση στη Red Bull, αλλά θα πρέπει πρώτα να μπει το αντίο ο Webber.


[Πηγή: GMM | Photo Copyright: Paul Gilham/Getty Images/Scuderia Toro Rosso]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...