Αυτός είναι ο κινητήρας της SSC Tuatara απόδοσης 1350 ίππων

Σχετικά άρθρα

SSC Tuatara

Αυτός είναι ο twin-turbo V8 κινητήρας της SSC Tuatara ο οποίος αποδίδει 1.350 άλογα με 1.733 Nm ροπής. Είναι χωρητικότητας 6,9 λίτρων και όταν καταναλώνει βενζίνη 91 οκτανίων παράγει 1.350 άλογα, ενώ μπορεί να φτάσει και τα 1.700 άλογα με χρήση αγωνιστικής βενζίνης.

Η εταιρία αναφέρει πως η Tuatara θα είναι “εκπληκτικά υπάκουη” με τον οδηγό της να μπορεί να την χρησιμοποιήσει και ως καθημερινό αυτοκίνητο, παρότι πίσω από το γκάζι θα κρύβεται ένα κτήνος.

Ήδη την έχουν παραγγείλει 10 Άραβες με το αυτοκίνητο να κοστίζει 1,3 εκατ. δολάρια. Στο εσωτερικό της υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων ο οποίος χρησιμοποιεί έναν Pico προτζέκτορα, παρόμοιας τεχνολογίας με αυτό των Head-Up Display. Η κεντρική κονσόλα διαθέτει μια μεγάλη οθόνη με το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα να βρίσκεται δίπλα από αυτή. Σε ότι αφορά τη κατασκευή της, θα γίνει στο νέο εργοστάσιο της SSC στην Ουάσιγκτον.

Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβρη του 2013 ή το αργότερο τον Ιανουάριο του 2014 και στόχος της SSC North America είναι να πάρει το τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου στο κόσμο από τη Bugatti Veyron Super Sport και για να το επιτύχει αυτό θα πρέπει η τελική του ταχύτητα να ξεπερνάει τα 430.98 km/h.

[Πηγή: SSC Supercars]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...