Η Volkswagen συμφώνησε να μην αναπτύξει άλλο το Polo R WRC ώστε να μείνουν οι άλλοι κατασκευαστές στο WRC

Σχετικά άρθρα

acropolis

H Volkswagen έχει συμφωνήσει με τη FIA ώστε να “παγώσει” την ανάπτυξη στου Polo R WRC. Ο λόγος; Γιατί με αυτή τη κίνηση θέλει να παραμείνουν και του χρόνου στο WRC οι άλλοι δύο κατασκευαστές (Citroen, M-Sport).

Η Volkswagen θέλει φέτος να πάρει τόσο το πρωτάθλημα των οδηγών όσο και των κατασκευαστών, αλλά επειδή κανένας τίτλος δεν έχει αξία αν δεν υπάρχει ανταγωνισμός, η Γερμανική εταιρία προχώρησε σε αυτή τη συμφωνία.

Όπως δήλωσε ο Jost Capito, επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Volkswagen, η εταιρία του αποφάσισε να “παγώσει” την εξέλιξη του Polo R WRC, προκειμένου να διευκολύνει τον ανταγωνισμό και τη συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Citroen που έχει ρίξει τον προϋπολογισμό της και κυρίως της M-Sport που μετά την αποχώρηση της Ford, ουσιαστικά είναι μια ιδιωτική ομάδα.

Το καινούργιο Polo R WRC θα κάνει την εμφάνιση του το 2015 με τον Capito να αναφέρει:

Συζητήσαμε για το τι είναι καλύτερο για το μέλλον και τι πρέπει να γίνει για να διατηρήσουμε τον υψηλό αριθμό συμμετοχών στο πρωτάθλημα. Συζητώντας, καταλήξαμε πως το καλύτερο είναι να παραμείνουμε με τα αυτοκίνητα που έχουμε φέτος.

Ο  Malcolm Wilson, της M-Sport δήλωσε από τη μεριά του:

Είμαστε ευγνώμονες για αυτό τόσο εγώ, όσο και ο Yves Matton (της Citroen). Είναι μια θετική κίνηση. Ξέρουμε πλέον πως μπορούμε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί του χρόνου, δίχως να ξοδέψουμε εκατομμύρια στην εξέλιξη. Θα έπρεπε να εγκαταλείψουμε αν δεν επρόκειτο να επιστρέψει η Ford.

Η FIA επιβεβαίωσε την είδηση, ενώ συμφώνησε να παγώσει το ομολογκάρισμα των νέων αγωνιστικών μέχρι το τέλος της επόμενης σεζόν. Πλέον αναμένουμε την άφιξη της Hyundai το 2014 με το i20 WRC.

[Πηγή: Autosport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...