Ferrari, McLaren και Red Bull στη Formula E στο μέλλον;

Σχετικά άρθρα

Formula E

Η Formula E είναι ένα πρωτάθλημα της FIA στο οποίο συμμετέχουν μονοθέσια που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια. Επειδή, όμως, μιλάμε για ηλεκτρική ενέργεια, μη νομίζεις ότι μεγάλες εταιρείες δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον: η Renault θα κατασκευάζει μονοθέσια μαζί με τη Spark Racing· η McLaren αναπτύσσει ηλεκτροκινητήρες και συστήματα μετάδοσης· η Williams θα δίνει μπαταρίες λιθίου στις ομάδες· η Michelin θα είναι προμηθευτής ελαστικών· η Dallara θα δίνει σασί.

Σύμφωνα με τον διοργανωτή του συγκεκριμένου πρωταθλήματος, Alejandro Agag, οι παραπάνω εταιρείες δεν είναι οι μοναδικές που θα δούμε στη Formula E, καθώς είναι σίγουρος ότι οι Ferrari, McLaren και Red Bull θα τρέξουν κάποια μέρα.

Είμαι βέβαιος ομάδες όπως η Ferrari και η Red Bull θα είναι στη Formula E μια μέρα. Υπάρχουν πρώην οδηγοί Formula 1 και GP2 που θα τρέξουν σ’ εμάς, αλλά δεν μπορώ να δώσω ακόμα ονόματα.

Είμαι μεγάλος οπαδός τής Formula 1, επομένως ελπίζω ότι δε θα εξαφανιστεί. Θα θέλαμε ν’ αποκτήσουμε το μέγεθος της Formula 1, αλλά ο στόχος μας είναι διαφορετικός.

Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, ο Agag βρίσκεται σε συνομιλίες και με τη McLaren, για ν’ αποκτήσει κάποτε πιο ενεργό ρόλο, ακόμα και να τρέξει με δικιά της ομάδα.

Τέλος, το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι θα βρίσκεται στο πρόγραμμα της Formula E, το οποίο ξεκινά το 2014, μαζί με τη Ρώμη, το Λονδίνο, το Μαϊάμι, το Λος Άντζελες, Ρίο ντε Τζανέιρο, Πεκίνο, Μπουένος Άιρες, Μπανγκόκ και Putrajaya, οι οποίες θα πάρουν έγκριση από τη FIA τον προσεχή Σεπτέμβριο.

[Πηγές: Die Welt, APA, FIA]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin παρουσιάζει τη νέα Vantage GT4

Δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της ανανεωμένες Vantage και Vantage GT3, η Aston Martin αποκάλυψε σήμερα την αντίστοιχη GT4 αγωνιστική έκδοση του μοντέλου. Αυτή είναι...

Ford: Σε καλό δρόμο οι εργασίες με την Red Bull

Η Ford Performance προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με τις αγωνιστικές της δραστηριότητες. Αρχικά μίλησε για την επιστροφή της στη Formula 1, με...

Το πρώτο τρέιλερ της σειράς του Netflix για το NASCAR

Το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της σειράς ντοκιμαντέρ που έχει ετοιμάσει για πρωτάθλημα του NASCAR, το οποίο είναι το πιο δημοφιλές...
Autoblog.gr