Η Γαλλία αρνείται να ταξινομήσει μερικά μοντέλα της Mercedes-Benz για περιβαλλοντικούς λόγους

Σχετικά άρθρα

Mercedes A-Class 2012

Οι γαλλικές αρχές αρνήθηκαν να ταξινομήσουν μερικές Mercedes A-Class, B-Class και SL (παραγωγής 12 Ιουνίου και μετά), λόγω του απαγορευμένου ψυκτικού υγρού του κλιματισμού R134a. Εκπρόσωπος της Daimler δήλωσε πως:

Οι γαλλικές αρχές αρνήθηκαν να ταξινομήσουν μερικές Mercedes A-Class, B-Class και SL, αν και οι γερμανικές αρχές τα έχουν εγκρίνει. Συνήθως, η γαλλική έγκριση ακολουθεί το πράσινο φως της Γερμανίας. Ωστόσο δεν έχουμε κάποια εξήγηση για ποιο λόγο η εγγραφή στη Γαλλία δεν έγινε δεκτή.

Εκπρόσωπος της Ε.Ε τόνισε ότι η Γαλλική κυβέρνηση μπλόκαρε την εισαγωγή διότι τα εν λόγω αυτοκίνητα περιλαμβάνουν ένα ψυκτικό υγρό (R134a) που δεν επιτρέπεται στην Ε.Ε. Συνέχισε λέγοντας πως το γαλλικό υπουργείο μεταφορών είχε ενημερώσει την Κομισιόν για τα σχέδιά του αυτή την εβδομάδα και ότι η Κομισιόν θα συζητούσε το θέμα στην επόμενη συνάντηση για την αυτοκίνηση στα μέσα Ιουλίου.

Η Daimler, αλλά και η Volkswagen αναπτύσσουν νέα ακριβά συστήματα κλιματισμού που βασίζονται στο CO2 προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς. To νέου τύπου ψυκτικού υγρού HFO-R1234yf αναφλέγεται, και εκπέμπει το δηλητηριώδες φθοριούχο αέριο υδρογόνου.

Έτσι η Daimler αρνείται να χρησιμοποιήσει το νέου τύπου ψυκτικό αέριο, παρότι είναι συμβατό με τις οδηγίες της Ε.Ε, έχοντας αρνητική επίδραση ως αέριο του θερμοκηπίου. Τον Σεπτέμβριο, η Daimler με δελτίο τύπου είχε ανακοινώσει πως το HFO-R1234yf, είναι το μόνο ψυκτικό κλιματισμού στην αγορά που συμμορφώνεται με τη νέα Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα αέρια του θερμοκηπίου, αλλά αναφλέγεται σε ορισμένες περιπτώσεις, σε αντίθεση με το R134a.

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...

Ανακαλούνται 241 Mercedes στην Ελλάδα

Ως μέρος της παγκόσμιας ανάκλησης που επηρεάζει συνολικά 247.443 AMG GT, C-Class, CLE, E-Class, EQE, EQS, GLC, S-Class και SL-Class που κατασκευάστηκαν μεταξύ 6...