Spy Video: Lexus RC F Coupe στο Ring. V8 ήχος δεν είναι αυτός;

Σχετικά άρθρα

Lexus RC F Coupe
To Lexus RC F ή με απλά λόγια ο διάδοχος του IS-F πιάστηκε να γυρνά στο Nurburgring με την κάμερα να καταγράφει και ήχο που στα αυτιά μου ακούγεται σαν να προέρχεται από κάποιον V8 κινητήρα. Το αυτοκίνητο θα τεθεί απέναντι από τα γρήγορα γερμανικά πολυτελή αυτοκίνητα (βλέπε BMW M4, Mercedes-Benz C63 AMG Coupe και Audi RS5) και σχεδιαστικά θα δανείζεται στοιχεία από το LF-CC Concept που είδαμε στην έκθεση του Παρισιού, τον Σεπτέμβριο του 2012.

H γρήγορη F έκδοση διαθέτει επιθετικής σχεδίασης προφυλακτήρες, μεγάλες εισαγωγές αέρα, τη χαρακτηριστική νέα γρίλια της εταιρίας, τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων και αεροτομή.

Μηχανικά τον RC F Coupe δεν θα εξοπλίζεται με τον V8 5,0-λίτρων κινητήρα. Ο λόγος που η Lexus πήρε την απόφαση αυτή είναι πως ο συγκεκριμένος V8 κινητήρας δύσκολα θα μπορούσε να πληροί τα πρότυπα εκπομπών του Euro 6 και έτσι η Ιαπωνική εταιρία ετοιμάζει έναν νέο κινητήρα για την F έκδοση του ολοκαίνουργιου IS. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο νέος κινητήρας θα είναι ατμοσφαιρικός ή turbo, ωστόσο πρώτη επιλογή της Lexus είναι ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας.

Σύμφωνα με το Autonews, ο κινητήρας του RC F θα είναι ένας V8 ο οποίος αποδίδει 460 άλογα, ενώ η απλή έκδοση RC 350 θα φορά έναν V6 απόδοσης 306 ίππων, τον ίδιον κινητήρα που φορά και η sedan έκδοση. To RC 350 αναμένεται να παρουσιαστεί τον Νοέμβριο στην έκθεση του Τόκιο, ενώ λίγο αργότερα θα βγει στην αγορά και σε υβριδική έκδοση, η οποία θα πωλείται στην αγορά της Ευρώπης και της Ιαπωνίας, αλλά όχι σε αυτή της Αμερικής.

Θα έχει μήκος κοντά στα 4.700 mm, πλάτος 1.845 mm και μεταξόνιο 2.730 mm. Σχεδιαστικά θα αντικατοπτρίζει την σπορ εικόνα της εταιρίας, θα προσφέρετε σε coupe και cabrio έκδοση και θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα πισωκίνητη πλατφόρμα της εταιρίας.

http://www.youtube.com/watch?v=YRzJ1ZGbvJQ

[Πηγή: YouTube, Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Kia κάνει δοκιμές του Tasman στην Αμερική

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, η Kia ανακοίνωσε το όνομα του πολυαναμενόμενου pickup που ετοιμάζει, το οποίο θα λέγεται Tasman. Αυτό είναι το πρώτο pickup στην...

Πωλείται το Lexus LFA που ανήκε στον Mr. Bean

Ο ηθοποιός Rowan Atkinson, που έγινε ευρέως γνωστός για τον ρόλο του ως Mr. Bean, έχει μια μεγάλη συλλογή αυτοκίνητων και ανάμεσα τους βρισκόταν...