Το Tesla Model S “ανανεώνεται” και ακριβαίνει!

Σχετικά άρθρα

Tesla model s

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου Teslive, ένα είδος ανοιχτής συνέλευσης για τους ιδιοκτήτες και τους οπαδούς της Tesla, ο Elon Musk, ανακοίνωσε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με το Model S.

Πρώτα απ’ όλα, το ηλεκτροκίνητο S, θα αποκτήσει το λεγόμενο “valet parking mode”, που θα μειώνει τις επιδόσεις του αυτοκινήτου με το πάτημα ενός κουμπιού για να μην μπαίνουν ιδέες στους παρκαδόρους. Δεύτερον, θα αναβαθμιστεί το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου –πχ ο βορράς να είναι πάντα στην πάνω μεριά της οθόνης και να μπορεί ο κάτοχος του αυτοκινήτου να αποθηκεύει χάρτες για offline χρήση- και τέλος, το Model S, πολύ σύντομα θα διαθέτει και WiFi.

Επιπλέον αυτών των μικρο-αλλαγών, ο Musk ανακοίνωσε πως θα προστεθούν και κάποια extra στον κατάλογο του μοντέλου. Extra, όπως οι αισθητήρες παρκαρίσματος ή το Subzero Weather Package που θα περιλαμβάνει πίσω θερμαινόμενα καθίσματα τριών ζωνών, υαλοκαθαριστήρες με σύστημα απόψυξης και θερμαινόμενα ακροφύσια ψεκασμού νερού για να μην παγώνουν σε υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες. Η εταιρία έκανε και αλλαγές στις τιμές ήδη υπαρχόντων extra. Π.χ. το να προσθέσει κανείς το XM Radio, κόστιζε 950$. Τώρα, αυτό ανήκει στο λεγόμενο Ultra High Fidelity Sound package που κοστίζει 2.500 δολάρια.

Ήδη στο forum της Tesla Motors, οι ιδιοκτήτες και οι επίδοξοι ιδιοκτήτες Model S εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική και την έλλειψη περιόδου χάριτος για αυτούς που ήθελαν το «παλιό» μοντέλο με την παλιά τιμή. Άτομα τα οποία πρόλαβαν να αγοράσουν μάλιστα το Model S πριν τις αλλαγές, εξοπλίζοντας το αυτοκίνητο με τα ίδια ακριβώς extras, είδαν πως τώρα κοστίζει 8-9% παραπάνω.

Παραθέτω και το video από το Teslive για όποιον θέλει να ακούσει τον ίδιο τον Musk να ανακοινώνει τις αλλαγές.

[Πηγή: Pulse 2.0, Tesla Motors via Youtube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...