Η VW δεσμεύεται για την κατασκευή του επταθέσιου crossover

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Studie CrossBlue

Η VW επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να κατασκευάσει ένα επταθέσιο crossover και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είναι κοντά στο να καταλήξει και στο εργοστάσιο που θα αναλάβει την παραγωγή του.

Σε μία παρουσίαση στο Michigan, ο Frank Fischer ανάφερε πως το εργοστάσιο στο Tennessee των Η.Π.Α. είναι  «ζωντανό» στην κούρσα διεκδίκησης της ανάθεσης της παραγωγής του νέου μοντέλου, ενώ ο έτερος διεκδικητής είναι το εργοστάσιο στην Puebla του Μεξικό. Η απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα αλλά εκτός απροόπτου μέχρι το τέλος του έτους η φίρμα θα έχει καταλήξει και από ότι φαίνεται έχει εγκαταλειφθεί η λύση της κατασκευής νέου εργοστασίου, προς το παρόν τουλάχιστον.

Το νέο crossover, θα αποτελεί το πρώτο μοντέλο της φίρμας στο συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς και θα δανείζεται πολλά στοιχεία από το Crossblue Concept. Θα βασίζεται στην MQB πλατφόρμα που θα αποτελεί την βάση και του νέου Passat και θα είναι λίγο μεγαλύτερο από το Tuareg. Το εργοστάσιο στο Tennessee, παράγει την τωρινή γενιά του Passat αλλά δεν έχει τα «εργαλεία» για την MQB πλατφόρμα ακόμα, που σημαίνει πως θα απαιτεί μία «αναβάθμιση» πριν αναλάβει και το crossover αλλά και το νέο Passat.

[Πηγή: Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...