Μπορεί να θεωρηθείς υπεύθυνος αν στείλεις SMS και ο παραλήπτης προκαλέσει ατύχημα

Σχετικά άρθρα

texting-and-driving

Το να στέλνεις/διαβάζεις SMS/email ενώ οδηγείς έχει αποδειχτεί πως είναι επικίνδυνο και παράνομο, αλλά πλέον μπορεί να θεωρηθείς υπεύθυνος ακόμη και αν εσύ είσαι ο αποστολέας, και ο παραλήπτης, ο οποίος οδηγεί εκείνη την ώρα προκαλέσει ατύχημα.

Το CNN αναφέρει ως παράδειγμα την ιστορία ενός 18χρονου, του Kyle Best, και το ατύχημα που είχε το 2009. Ο Best ενώ οδηγούσε δέχτηκε ένα SMS από την 17-χρονη Shannon Colonna. Ο Best πήρε το κινητό στα χέρια του για να διαβάσει το SMS, αλλά είχε ως αποτέλεσμα να μπει στο αντίθετο ρεύμα, παρασύροντας μια μοτοσυκλέτα, πάνω στην οποία βρισκόταν οι David και Linda Kubert. Το ατύχημα σφοδρό που είχε ως αποτέλεσμα και οι δυο να τραυμασιστούν σοβάρα, χάνοντας μάλιστα τα πόδια τους.

Οι Kuberts μήνυσαν όχι μόνο τον Best αλλά και την Colonna αφού θεώρησαν και αυτή υπεύθυνη για το ατύχημα. Οι δικαστές αθώωσαν την Colonna, με τους Kuberts να ασκούν έφεση. Στο εφετείο ο εισαγγελέας συμφώνησε με τους δικαστές, αφού δεν μπόρεσε να αποδείξει πως η Colonna γνώριζε πως οδηγούσε ο Best, την ώρα που έστειλε το SMS. Έτσι την άφησε ελεύθερη.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν πως ο αποστολέας ενός SMS μπορεί δυνητικά να ευθύνεται εάν προκληθεί ένα ατύχημα λόγω του SMS, αλλά αυτό θα γίνει στη περίπτωση και μόνο, αν ο αποστολέας γνωρίζει πως ο παραλήπτης εκείνη την ώρα που θα διαβάσει το SMS βρίσκεται πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκίνητου και έτσι να αποσπαστεί η προσοχή του.

[Πηγή: CNN]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...