To Icona Vulcano περνά σε περιορισμένη παραγωγή

Σχετικά άρθρα

Icona Vulcano (1)

Το Icona Vulcano παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη σήμερα στο Salon Privé στο Syon Park του Λονδίνου, με την εταιρία να επιβεβαιώνει πως το supercar θα περάσει σε περιορισμένη παραγωγή, με κόστος 3 εκατ. ευρώ, αφού έχουν βρεθεί οι επενδυτές. Οι πρώτες παραδώσεις θα γίνουν σε έναν χρόνο από σήμερα, με το αυτοκίνητο να είναι σχεδιασμένο από τον Samuel Chuffart, ο οποίος έχει εργαστεί για λογαριασμό της Jaguar Land Rover, Nissan αλλά και του οίκου Bertone.

Icona Vulcano

Εξοπλίζεται με ένα υβριδικό σύνολο, αποτελούμενο από έναν V12 κινητήρα ο οποίος αποδίδει 790 άλογα και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 160 ίππων. Συνολικά αποδίδει 950 άλογα με την κίνηση να στέλνεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβώτιο, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 3 δευτερόλεπτα. Υπεύθυνος για την ανάπτυξή του είναι ο Ιταλός μηχανικός Claudio Lombardi, με το supercar να κάνει τα 0-200 χλμ/ώρα σε 9,2 δευτερόλεπτα, προτού πιάσει τα 349 χλμ/ώρα όπου ανέρχεται η τελική του ταχύτητα.

Icona Vulcano (3)

Υπάρχει και δεύτερος κινητήρας διαθέσιμος, ένας twin-turbo V6 με 550 άλογα ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 160 ίππων στον μπροστά άξονα και έναν άλλον στον πίσω, ίδιας ιπποδύναμης. Η τετρακίνητη έκδοση κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 8,9 δευτερόλεπτα ενώ έχει τελική ταχύτητα 349 χλμ/ώρα.

Icona Vulcano (4)

Το supercar έχει κατασκευαστεί από τον Cecomp coachbuilder, ο οποίος έχει βοηθήσει στη κατασκευή των BMW Z4 Zagato και Ferrari 575M SuperAmerica, ενώ είχε αναλάβει και τη μηχανική υποστήριξη για την Alfa Romeo 8C. Έχει μήκος 4.450 mm, πλάτος 1.940 mm και ζυγίζει 1.595 κιλά.

[Πηγή: Icona]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...