Φήμες: O Alonso πάει στη Lotus και ο Κimi στη Ferrari

Σχετικά άρθρα

alonso-raikkonen

Την ώρα που αδειάζουν τα paddock της Monza και οι ομάδες αρχίζουν ήδη να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για τη Σιγκαπούρη, οι φήμες αρχίζουν και πάλι να οργιάζουν.

Οι φήμες αυτές αναφέρουν ότι ο Kimi Raikkonen επιστρέφει στη Ferrari το 2014 και ο Fernando Alonso επιστρέφει στο Enstone, όπου σαν οδηγός της Renault κέρδισε τους 2 παγκόσμιους τίτλους του.

Τις φήμες αυτές τις αναμετέδωσαν δυο από τα πιο έγκαιρα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Το πρώτο μέσω είναι ο Γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός RTL και το δεύτερο η Γερμανική εφημερίδα Bild, την ίδια φήμη αναμετέδωσε και ένας από τους πιο έγκυρους δημοσιογράφους της F1 και απεσταλμένος του Auto Motor und Sport, Michael Schmidt.

Ο πρόεδρος της Ferrari Luca di Montezemolo, όπως λένε οι πληροφορίες τη Τετάρτη στο Maranello, θα ενημερώσει τον Felipe Massa, ότι η ομάδα δεν θα χρειαστεί τις υπηρεσίες του το 2014. Επίσης οι φήμες λένε ότι θα έχει και μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Alonso, σχετικά με το ξέσπασμά του το Σάββατο στις επίσημες δόκιμες του αγώνα για το περίφημο ”ηλίθιοι”.

Σύμφωνα με την Bild, η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην υπογραφή άλλα και την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ της Ferrari και Raikonen, είναι επειδή ο μάνατζερ του Φιλανδού David Robertson , βρίσκεται σε νοσοκομείο των ΗΠΑ .

Εν τω μεταξύ , ο Alonso πιέζει την Ιταλική ομάδα όσο αναφορά το status-quo της ομάδας , υποστηρίζοντας ανοιχτά ότι ο Massa θα πρέπει να μείνει στη θέση του. Άποψη που φαίνεται ότι δεν συμμερίζεται η ομάδα του.

Το Der Spiegel ισχυρίζεται ότι γνωρίζει και ποιος ακόμα θα πληρώσει τα περίπου €20.000.000 που θα έχει για μισθό ο Φιλανδός. Τα μισά ο χορηγός του Alonso, δηλαδή η Ισπανική τράπεζα Santander και τα άλλα μισά η Shell.

Σε δηλώσεις στο RAI είπε ο Massa:

Ας δούμε τι θα συμβεί. Ναι, αυτός ο αγώνας ήταν σημαντικός για το μέλλον μου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι στο μέλλον μου μπορεί να φοράω μόνο κόκκινα.

Ο Βραζιλιάνος πιλότος έκανε μετέπειτα δηλώσεις και στην εφημερίδα O Estado de S.Paulo:

Αυτός (ο Montezemolo) δεν θα ανακοινώσει τίποτα χωρίς να μου μιλήσει, αυτό είναι σίγουρο. Λατρεύω τη Ferrari. Αλλά και οι άλλες ομάδες επίσης γνωρίζουν τι μπορώ να κάνω.

Στη συνέχεια όμως λόγο όλων αυτών των φημών έκανε δήλωση και ο Kimi Raikonen απαντώντας πάντα με το δικό του φειδωλό τρόπο:

Δεν ξέρω τίποτα ακόμα . Όταν μάθω θα σας ενημερώσω.

Οι γερμανικές εφημερίδες Bild και Welt ήδη αναφέρουν ότι ο Alonso είναι πολύ δυσαρεστημένος με την άφιξη του Raikkonen στην ομάδα και σκέφτεται να αποχωρίσει έχοντας ως προορισμό του τη Lotus. Αυτή η ανταλλαγή μπορεί να μην είναι και τόσο απίθανη όσο ακούγεται. Βέβαια με δηλώσεις του ο Montezemolo το Σάββατο από τη Monza, έκανε σαφές πως ο Alonso δεν φεύγει από τη Ferrari.

Η εφημερίδα Bild ανέφερε ότι η μετακίνηση αυτή του Ισπανού στο Enstone μπορεί να είναι και μια απόφαση της Renault και συγκεκριμένα του ίδιου της του πρόεδρου Carlos Ghosn.

Σε ερώτηση που έγινε στον υπεύθυνο της Lotus, Eric Boullier σχετικά με την επιστροφή του Ισπανού στην ομάδα αυτός δήλωσε:

Αν ο Fernando χτυπήσει την πόρτα μου, θα απαντήσω . Ελπίζω μόνο ότι θα μπορώ να τον πληρώσω.

Σε άλλη ερώτηση που έκανε το 1news.ru στο Γάλλο ήταν αναφορικά με τη στενή συνεργασία που πλέον θα έχει η ομάδα του με την Renault, για να δούμε τι απάντησε:

Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση με τη Renault και την Total, η οποία θα είναι σημαντική από τεχνικής πλευράς, αλλά μπορεί επίσης να μας βοηθήσει και από οικονομικής άποψης.

Η εφημερίδα Blick της Ελβετίας ανέφερε ότι ο Nico Hulkenberg σίγουρα δεν θα βρίσκεται στη Sauber το επόμενο έτος . Ο Γερμανός έχει αρκετές φορές ακουστεί ως ένας από τους υποψηφίους για τη θέση του Massa στη Ferrari, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι και υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Raikonen στη Lotus .

Στις φήμες αυτές χαρακτηριστικά απάντησε ο Boullier:

Όλοι έχουμε σχέδια αλλά και εναλλακτικές λύσεις.

Όταν ρωτήθηκε απλά Kimi ή Nico, ο Γάλλος απάντησε:

Καλή ερώτηση.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr