Η μέση κατανάλωση των νέων οχημάτων στις Η.Π.Α. για τον Αύγουστο είναι η χαμηλότερη που έχει μετρηθεί ποτέ

Σχετικά άρθρα

EDI_mpg_August-2013

Το Ινστιτούτο Ερευνών για θέμα μεταφοράς του πανεπιστημίου του Michigan διεξάγει μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα. Βασικά δεν είναι ακριβώς έρευνα, περισσότερο είναι συλλογή δεδομένων αλλά τα αποτελέσματα που εξάγονται είναι ενδιαφέροντα όπως και να έχει. Τα δεδομένα που μαζεύει έχουν να κάνουν με την μέση κατανάλωση όλων των νέων αυτοκινήτων, trucks, SUVs και vans που πωλούνται στις Η.Π.Α. ανά μήνα.

Για τον μήνα Αύγουστο λοιπόν, αυτή η μέση κατανάλωση έφτασε τα 24,9 mpg -9,45 λίτρα ανά 100km-. Το νούμερο αυτό ήταν αυξημένο κατά 0,1 mpg συγκρινόμενο με αυτό του Ιουλίου ενώ γενικότερα, είναι το υψηλότερο που έχουν μετρήσει οι ερευνητές από τη στιγμή που ξεκίνησαν να συλλέγουν δεδομένα, τον Οκτώβριο του 2007 (όσο ψηλότερο το νούμερο τόσο χαμηλότερη η κατανάλωση καθώς mpg = miles per gallon, μίλια ανά γαλόνι καυσίμου).

Η μέση κατανάλωση των νέων οχημάτων που πωλήθηκαν στις Η.Π.Α. από τον Οκτώβριο του 2012 έως τον Αύγουστο του 2013, είναι 24,7 mpg επίδοση που είναι αυξημένη κατά 1,2 mpg σε σύγκριση με τα νέα οχήματα της ίδιας περιόδου έναν χρόνο πριν.

Ο project manager του Ινστιτούτου, ανέφερε πως η μέση κατανάλωση ήταν σχετικά σταθερή τους τελευταίους μήνες ενώ αν συγκρίνουμε την επίδοση των πωληθέντων τον Αύγουστο του 2013 οχημάτων, με αυτή των οχημάτων που είχαν πωληθεί τον Οκτώβριο του 2007, η πρώτη είναι κατά 4,8 mpg υψηλότερη. Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη.

Η μέση κατανάλωση που δημοσιεύει το Ινστιτούτο, υπολογίζεται από τις μηνιαίες πωλήσεις του κάθε οχήματος ξεχωριστά και την μέση κατανάλωση του εκάστοτε οχήματος όπως αυτή υπολογίζεται από την EPA.

[Πηγή: UMTRI]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...