Έρευνα: Όσοι οδηγούν μπλε BMW αυτοκίνητο είναι οι πιο νευρικοί οδηγοί

Σχετικά άρθρα

bmw m5 blue

Κυκλοφορεί μια φήμη εκεί έξω πως οι άνθρωποι με κόκκινα αυτοκίνητα είναι οι πιο νευρικοί οδηγοί, οι οδηγοί αυτοί που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας και δεν υπολογίζουν κανέναν άλλον στον δρόμο, αλλά σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης, πρέπει να προσέχουμε κυρίως όλους αυτούς τους οδηγούς που κυκλοφορούν με μπλε αυτοκίνητα.

Η έρευνα έγινε στη Βρετανία, έχοντας δείγμα 2.837 ανθρώπων. Τα αποτέλεσμά της αποκάλυψαν πως οι οδηγοί με μπλε αυτοκίνητα ήταν πιο επιρρεπείς σε επιθετική και νευρική οδήγηση με ποσοστό 47%. Η μελέτη αναφέρει επίσης πως οι δεύτεροι στη λίστα είναι οι οδηγοί με μαύρο αυτοκίνητο (33%), και τρίτοι αυτοί που οδηγούν ένα ασημί αυτοκίνητο (26%). Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από πράσινα (19%) και κόκκινα αυτοκίνητα (15%).

Αν αναρωτιέσαι τι αυτοκίνητα οδηγούσαν περισσότερο οι νευρικοί οδηγοί θα σου πω, πως στη πρώτη θέση βρίσκονται οδηγοί με BMW και ακολουθούν οδηγοί με Land Rover, Audi, Subaru και Opel.

Τα Top 5 χειρότερα αυτοκίνητα για νευρικούς οδηγούς
BMW 35%
Land Rover 32%
Audi 29%
Subaru 22%
Opel 18%
Τα Top 5 χρώματα αυτοκινήτων των νευρικών οδηγών
Μπλε 47%
Μαύρο 33%
Ασημί 26%
Πράσινο 19%
Κόκκινο 15%

Το συμπέρασμα που βγαίνει από την έρευνα είναι πως αν έχεις στη κατοχή σου μια μπλε BMW τότε είσαι σίγουρα νευρικός και επιθετικός κατά την οδήγηση. Τέλος η έρευνα έδειξε πως οι άντρες νευριάζουν 7 φορές τον μήνα όταν οδηγούν, ενώ οι γυναίκες μόλις 3. Η οργή αυτή εκφράζεται μέσω φωνών και βρισιών, ακολουθούμενη από νευρική οδήγηση και άσεμνες χειρονομίας. Οι ημέρες που κάποιος νευριάζει πιο συχνά ενώ οδηγεί είναι το πρωί της Δευτέρας και το βράδυ της Παρασκευής, ώρες που κάποιος πηγαίνει και φεύγει από την εργασία του.

[Πηγή: Theglobeandmail, Dailymail]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...