Η Tesla θα κατασκευάσει ημι-αυτόνομο αυτοκίνητο στα επόμενα 3 χρόνια

Σχετικά άρθρα

Toyota Says It's Not Considering Additional Tesla Investment

Η Tesla Motors θέλει να μπει στο «παιχνίδι» των αυτόνομων αυτοκινήτων και θα το κάνει αυτό, παρουσιάζοντας ένα αυτοκίνητο ικανό να λειτουργεί στον «αυτόματο πιλότο» μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Όπως ανακοίνωσε ο CEO της φίρμας, Elon Musk, το αυτοκίνητο πάνω στο οποίο δουλεύει αυτή τη στιγμή η Tesla, θα επιτρέπει στον οδηγό να παραδώσει το 90% του ελέγχου του οχήματος στον υπολογιστή του αυτοκινήτου.

Ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο θα έπαιρνε περισσότερο χρόνο να εξελιχθεί

Είπε. Το ημιαυτόνομο αυτό όχημα θα εξελιχθεί στο σύνολό του in-house, από τους μηχανικούς της Tesla που θα χρησιμοποιούν τεχνολογία της Tesla και όχι από κάποια άλλη εταιρία. Οι «αγγελίες εργασίας» στο site της φίρμας, έχουν ένα άνοιγμα για “Advanced Driver Assistance Systems Controls Engineer” που θα βοηθήσει στην προσπάθεια της εταιρίας να παράγει και ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Βέβαια, εκτός από τις τεχνικές δυσκολίες, υπάρχουν και θέματα ασφάλειας καθώς και νομικά θέματα να επιλυθούν πριν τα αυτόνομα αυτοκίνητα βγουν στους δρόμους. Η Ε.Ε. πχ, έχει νόμους που αναφέρουν σαφώς πως οι οδηγοί πρέπει να έχουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου τους ανά πάσα στιγμή! Και δεν είναι ακόμα βέβαιο το αν οι ασφαλιστικές –μία βιομηχανία δισεκατομμυρίων- έχουν όρεξη να στηρίξουν τέτοιου είδους αυτοκίνητα, τουλάχιστον μέχρι να αποδειχθεί ασφαλής η νέα τεχνολογία. Τέλος, υπάρχει και το θέμα των αγοραστών που ίσως να είναι επιφυλακτικοί ως προς τα αυτόνομα αυτοκίνητα.

Τα τρία χρόνια που έθεσε ως προθεσμία ο Musk είναι ιδιαίτερα φιλόδοξη συγκρινόμενη με άλλων κατασκευαστών αλλά και αναλυτών που υπολογίζουν πως 10-15 χρόνια είναι πιο ρεαλιστική διορία για ανάπτυξη αυτόνομου οχήματος αλλά μην ξεχνάμε πως ο Musk δεν μίλησε για αυτόνομο όχημα αλλά για όχημα κατά 90% αυτόνομο. Ίσως το τελευταίο 10% να είναι δύσκολο…

Η Tesla, θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Daimler και την Nissan που έχουν δηλώσει πως θέλουν να ξεκινήσουν να προσφέρουν αυτόνομα αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της δεκαετίας και την Google που ήδη αναπτύσσει ένα. Να δούμε που θα σταματήσει ο δαιμόνιος Elon Musk… ελπίζουμε πουθενά!

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Mini Aceman

Η Mini παρουσίασε επίσημα το Aceman, το νέο της μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό crossover που μοιράζεται μεγάλο μέρος των μηχανικών του μερών με το νέο...

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...