Η Jaguar Land Rover επενδύει στην εξέλιξη υβριδικών, ηλεκτρικών και αυτόνομων αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

jaguar-land-rover

Η επιτυχία της Jaguar Land Rover τα τελευταία χρόνια έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό με την ανανέωση της γκάμας της και με το γεγονός πως πλέον παράγει ποθητά και σύγχρονα αυτοκίνητα. Ευτυχώς όμως, δεν επαναπαύεται στις δάφνες της και θέλει να σταθεί απέναντι στον γερμανικό κατά κύριο λόγο ανταγωνισμό, δυνατότερη από ποτέ.

Αυτός είναι ο λόγος που η JLR επενδύει 50 εκατομμύρια λίρες -59,5 εκατομμύρια ευρώ- σε ένα κοινό κέντρο R&D στην Αγγλία. Όπως δήλωσε και ο Director of Research and Technology της JLR, Wolfgang Epple:

Για να παίξεις με τους μεγάλους στην αυτοκινητοβιομηχανία και για να εδραιώσεις τη θέση σου στα μυαλά των πελατών, πρέπει να έχεις προσφέρει κάτι μοναδικό πρώτα. Θέλουμε να είμαστε ένας από τους βασικούς premier κατασκευαστές.

Η κίνηση αυτή της JLR θα δει το προσωπικό της που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην έρευνα να σημειώνει τεράστια αύξηση: από 150 που είναι τώρα σε 500 άτομα! Τα 50 εκατομμύρια που θα βάλει η JLR στο ερευνητικό κέντρο αναπαριστούν πάνω από τη μισή αξία του National Automotive Innovation Campus, όπως θα ονομάζεται. Θα έχει τη βάση του στο πανεπιστήμιο του Warwick ενώ στην επένδυση θα συνεισφέρουν τόσο το Ευρωπαϊκό Τεχνικό Κέντρο της Tata, όσο και το Warwick Manufacturing Group και το Higher Education Funding Council.

Η έναρξη της ανέγερσης της εγκατάστασης είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει σε περίπου έναν χρόνο και θα είναι πλήρως λειτουργική μέχρι το 2016. Όταν εξοπλιστεί και επανδρωθεί, θα εστιάσει σε υβριδικά και ηλεκτρικά powertrains, συνδεσιμότητα, αυτόνομα οχήματα, εντός και εκτός δρόμου συμπεριφορά και σχέδιο.

[Πηγή: Automotive News]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...