Όλες οι πληροφορίες για τη μελλοντική γκάμα της Renault

Σχετικά άρθρα

renault-megane-line-up-2014-1

Νέες αποκαλύψεις είδαν το φως της δημοσιότητας για την ανανέωση της γκάμας της Renault μέσα στα επόμενα χρόνια.

Τα νέα μοντέλα θα βασίζονται πάνω στην καινούρια αρθρωτή πλατφόρμα CMF2 που έχει εξελιχθεί από κοινού με την Nissan. Πάνω σε αυτή θα χτιστεί και το επερχόμενο Espace που αναμένεται να βγει στην αγορά προς το τέλος του 2014, και θα δανείζεται πολλές σχεδιαστικές ιδέες από το Initiale Paris concept που είδαμε στη Φρανκφούρτη.

Ένα χρόνο αργότερα, και πιθανότατα στην έκθεση της Γενεύης του 2015, η γαλλική εταιρία θα μας δείξει το ολοκαίνουριο Megane, το οποίο θα έχει περισσότερες εκδόσεις απ’ότι το σημερινό μοντέλο. Την ίδια χρονιά, φαίνεται ότι θα παρουσιαστεί και το νέο Twingo, που απ’ότι ξέρουμε και έχουμε δει στις spy φωτογραφίες θα μοιάζει με το Twin’Run concept.

Έπειτα, θα ακολουθήσει ένα crossover που θα βασίζεται επίσης στην CMF2 πλατφόρμα και στο Megane, και ουσιαστικά θα πρόκειται για το “αδερφό” μοντέλο της γαλλικής εταιρίας του επόμενου Nissan Qashqai.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αρχισχεδιαστή της εταιρίας Laurens van den Acker, το νέο Scenic θα είναι ένα πιο ευέλικτο SUV χωρίς όμως να χάνει τις πολυμορφικές του ιδιότητες.

Τέλος, όπως έχουμε διαβάσει στο παρελθόν η νέα Laguna θα έχει εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό, μιας και όπως έχει δηλώσει η εταιρία αυτός ήταν ένας από τους παράγοντες που δεν είχε εμπορική επιτυχία. Η Laguna δε θα πωλείται στην Αγγλική αγορά, μιας και ιστορικά ποτέ δεν είχε τη θέση που της ανήκε, ενώ το ίδιο θα γίνει και με το Espace, με τη Renault να λέει ότι το αυτοκίνητο δεν έχει εξελιχθεί μηχανικά για να γίνει δεξιοτίμονο.

[Πηγή: Αutocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...