Η GM και η PSA αποκαλύπτουν μερικές λεπτομέρειες για το επερχόμενο MPV τους

Σχετικά άρθρα

2013-Opel-Meriva

Η General Motors και η PSA/Peugeot-Citroen, ανακοίνωσε μερικές λεπτομέρειες για το επερχόμενο μικρό MPV που θα κυκλοφορήσουν.

Το μοντέλο είναι προγραμματισμένο να βγει στην αγορά το 2016. Θα βασίζεται πάνω σε πλατφόρμα της PSA ενώ θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Espana της GM στη Σαραγόσα. Επίσης, η PSA θα παρέχει τα powertrains του B-Segment MPV ενώ οι μηχανικοί της GM θα είναι υπεύθυνοι για την μηχανολογική εκτέλεση του αυτοκινήτου. Παρόλα αυτά, στο δελτίο τύπου τονίζεται πως «τα αυτοκίνητα των δύο κατασκευαστών θα είναι διαφοροποιούνται σημαντικά και θα είναι πλήρως εναρμονισμένα με τα χαρακτηριστικά της εκάστοτε μάρκας».

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, η GM και η PSA/Peugeot-Citroen έχουν σχηματίσει μία συμμαχία/συνεργασία στη βάση της οποίας θα μοιράζονται πλατφόρμες και άλλα εξαρτήματα σε παγκόσμιο επίπεδο (εννοώ όχι για κάποια συγκεκριμένη αγορά μόνο) ώστε να επιτύχουν περικοπές στα κόστη, σημαντικό όγκο παραγωγής, προηγμένες τεχνολογίες και μείωση ρύπων».

[Πηγή GM & PSA/Peugeot-Citroen]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η PSA Peugeot Citroën και η General Motors Συμφώνησαν για την παραγωγή του B-MPV στη Zaragoza της Ισπανία

Η General Motors και η PSA Peugeot Citroën ανακοίνωσαν ότι στο πλαίσιο της υφιστάμενης συμμαχίας τους, τα οχήματα B-MPV και των δύο εταιριών θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της GM España στη Zaragoza.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Συμμαχία είναι υπεύθυνη για την εξέλιξη μιας νέας γενιάς MPV κατηγορίας Β βασισμένης σε πλατφόρμα της PSA Peugeot Citroën. Το παρόν πρόγραμμα είναι ένα από τα τρία  project που συμφωνήθηκαν και υπογράφηκαν από τους δύο εταίρους πέρσι το Δεκέμβριο.

Η ομάδα μηχανολογίας της Opel στο Russelsheim θα ηγηθεί του κοινού project, στον συγκεκριμένο τομέα. Η PSA Peugeot Citroën θα προμηθεύει τα συστήματα μετάδοσης κίνησης για όλες τις εφαρμογές. Τα πρώτα οχήματα αναμένονται στην αγορά στα τέλη του 2016.

Η Συμμαχία μεταξύ PSA και GM βασίζεται σε μία ισορροπημένη προσέγγιση. Τα οχήματα των δύο κατασκευαστών θα διαφέρουν μεταξύ τους και θα υιοθετούν τα στοιχεία ταυτότητας κάθε μάρκας.

Περισσότερες ανακοινώσεις για τα κοινά project θα ακολουθήσουν σε μετέπειτα στάδιο.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Peugeot μας δείχνει το εσωτερικό του νέου 5008

Μέσα στον Μάρτιο η Peugeot θα παρουσιάσει το νέο 5008 και η γαλλική εταιρία έδωσε ένα μικρό video που μας δείχνει το εσωτερικό του....

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...

Η Peugeot ενσωματώνει το ChatGPT στα μοντέλα της, 8 χρόνια εγγύηση στο νέο e-3008

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη e-Lion Day της Peugeot, με τη γαλλική εταιρία να παρουσιάζει τη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και τις σημαντικές...
Autoblog.gr