Η Mercedes υποστηρίζει πως η B-Class Electric Drive είναι καλύτερη από την BMW i3

Σχετικά άρθρα

Mercedes-Benz B-Class Electric Drive

H Thomas Weber επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Daimler σε δηλώσεις του ανέφερε τη πεποίθησή του πως η B-Class Electric Drive θα είναι καλύτερη από την BMW i3 καθώς και από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας.

Ο Weber ανέφερε πως η ηλεκτρική B-Class θα έχει αυτονομία 200 χιλιομέτρων, ενώ θα μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα μέσα σε 7,9 δευτερόλεπτα. Οι μπαταρίες του θα είναι σε θέση να φορτίζουν μέσα σε 3 ώρες, έχοντας τελική ταχύτητα 160 χλμ/ώρα.

Το αυτοκίνητο συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα 100 kW (134 ίππων) με 310 Nm ροπής, με την τιμή της να είναι άμεσα ανταγωνιστική, όπως υποστήριξε ο Weber. Αρχικά θα είναι διαθέσιμη στην αγορά της Αμερικής από την άνοιξη του 2014, ενώ στην Ευρώπη θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία από το επόμενο φθινόπωρο, αφού τότε είναι προγραμματισμένο να βγει στην αγορά η B-Class facelift.

Η ηλεκτρική Β-Class θα διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας δύο σταδίων, με το τιμόνι να διαθέτει paddles τα οποία θα δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να φρενάρει το όχημά του χωρίς να πατά το πεντάλ του φρένου.

[Πηγή: Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...