Απεβίωσε η Maria de Villota

Σχετικά άρθρα

Maria-de-Villota

Τα ισπανικά media -και όχι μόνο- αναφέρουν πως η Ισπανίδα οδηγός αγώνων, που ήταν δοκιμαστής για την Marussia F1, βρέθηκε νεκρή στο ξενοδοχείο Congresos  που έμενε στην Σεβίλλη. Στις 7.23 το πρωί της Παρασκευής, το νοσοκομείο που δέχτηκε το τηλεφώνημα έστειλε αμέσως ασθενοφόρο, άλλα οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για την 33χρονη οδηγό.

Ανεπιβεβαίωτες δηλώσεις από την τοπική αστυνομία αναφέρουν πως ο θάνατος μάλλον οφείλεται σε φυσικά αίτια καθώς δεν βρέθηκαν ναρκωτικά ή άλλες ουσίες δίπλα στο σώμα της.

Η Maria de Villota παρόλο που ήταν η πρώτη Ισπανίδα που πήρε μέρος στον 24ωρο αγώνα της Deytona και μια από τις πολύ λίγες γυναίκες που οδήγησε μονοθέσιο της F1, έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο, μετά το ατύχημα που είχε στo αεροδρόμιο του Duxford. Το ατυχές αυτό γεγονός εκτός από το ότι της κόστισε το δεξί της μάτι , της προκάλεσε και απώλεια όσφρησης και αίσθησης της γεύσης. Η ανάρρωση και η αποφασιστικότητά της την έκαναν υπόδειγμα σε πολλούς ανθρώπους, καθώς καθημερινά προσπαθούσε να προωθήσει τις γυναίκες οδηγούς ταχύτητας.

Λίγες ώρες μετά τον θάνατό της, η οικογένεια της de Villota έκανε την παρακάτω δήλωση:

Αγαπητοί φίλοι: Η Maria μας άφησε

Έπρεπε να πάει στον παράδεισο με τους υπόλοιπους αγγέλους. Ευχαριστούμε τον Θεό για τον ενάμιση έξτρα χρόνο που μας έδωσε μαζί της

Η Susie Wolff δήλωσε:

 Νομίζω της το χρωστάω να πω κάποια λόγια γιατί ακόμα και εκτός του μηχανοκίνητου αθλητισμού ήταν ένας απίθανος χαρακτήρας, ήταν μια αγωνίστρια. Είχε τέτοιο πάθος για την ζωή και αυτό που πέρασε ήταν ένα δείγμα της δύναμής της και τον θετικό τρόπο σκέψης της. Μετά το ατύχημα με στήριξε πολύ και διψούσε για ζωή, ήταν τόσο χαρούμενη που είχε επιζήσει και είχε πολλά σχέδια για το μέλλον. Ήταν μια απίστευτη γυναίκα, ότι και να έκανε εντός πίστας, είχε έναν απίστευτο χαρακτήρα.

Ο Fernando Alonso είπε για τον θάνατο της συμπατριώτισσάς του:

Δεν ξέρω τι να πω. Προσεύχομαι για την ίδια και την οικογένειά της, καθώς και για όλη την οικογένεια των μηχανοκίνητων σπορ. Την αγαπούσαν όλοι.

Η Marussia έβγαλε επίσημη ανακοίνωση:

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε πριν λίγο για τον θάνατο της Maria de Villota, οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι για την οικογένεια και τους φίλους της Maria σε αυτή την πολύ δύσκολη ώρα.

Οι δηλώσεις του Jean Todt και της FIA:

Σήμερα είναι μια τραγική μέρα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Εκφράζω τα συλλυπητήρια στην οικογένεια de Villota. Η Maria ήταν μια φανταστική οδηγός, ένας φάρος για τις γυναίκες οδηγούς, στα μηχανοκίνητα σπορ και ακούραστη στην καμπάνια της ασφάλειας στους δρόμους.

Πάνω απ’ όλα ήταν μια φίλη που θαύμαζα βαθύτατα. Με το κουράγιο, την δύναμη και την αποφασιστικότητα της, μεταμόρφωσε την ατυχία της στην πίστα σε ένα δυνατό μήνυμα για την ασφάλεια των δρόμων, ένα μήνυμα που ακούστηκε σε πίστες, και όχι μόνο ανά τον κόσμο. Η Maria ήταν αγαπημένο μέρος της οικογένειας της FIA, οι σκέψεις μας σήμερα είναι για την οικογένειά της.

Περαιτέρω πληροφορίες δεν υπάρχουν ακόμα για το εξαιρετικά θλιβερό αυτό γεγονός αλλά θα είμαστε εδώ να σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε νέα πληροφορία προκύψει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...