Το Πεκίνο κλείνει αυτοκινητόδρομους και αεροδρόμιο για να μειώσει το νέφος

Σχετικά άρθρα

beijing traffic smog

Το Πεκίνο, είναι μία πόλη βυθισμένη στην αιθαλομίχλη και η κινεζική κυβέρνηση σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια της να μειώσει το νέφος έκλεισε τους αυτοκινητόδρομους και το αεροδρόμιο τη περασμένη εβδομάδα. Η αστυνομία έκλεισε έξι αυτοκινητόδρομους που συνδέουν το Πεκίνο με την Σαγκάη, την Tianjin και την Harbin, ενώ 47 πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου ακυρώθηκαν. Οι δρόμοι και τα αεροδρόμια ξανάνοιξαν στις 7 Οκτωβρίου.

Οι ρύποι στην ατμόσφαιρα έφθασαν τα επίπεδα των 225-245 μικρογραμμαρίων, που αντιστοιχεί στο 5 της 6-βαθμης κλίμακας μέτρησης της ρύπανσης. Μετά το κλείσιμο των αυτοκινητοδρόμων και αεροδρομίων τα επίπεδα έπεσαν κάτω από τα 200 μικρογραμμάρια. Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Li Keqiang, δεσμεύτηκε πως θα μειώσει το νέφος και τις εκπομπές CO2, κλείνοντας εργοστάσια κατασκευής χάλυβα και θέτοντας όριο στον αριθμό των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορούν στους δρόμους.

Στα μεσοπρόθεσμα σχέδια της Κίνας είναι να κατασκευάσει ένα νέο εθνικό δίκτυο μέσα στα επόμενα 3 έως 5 χρόνια, το οποίο θα μελετά τις επιπτώσεις που έχει το νέφος στην υγεία των ευπαθών ομάδων, μελετώντας παράλληλα τις ασθένειες που σχετίζονται με αυτό. Το δίκτυο θα απαρτίζεται από 43 σημεία παρακολούθησης τα οποία θα είναι τοποθετημένα σε 16 επαρχίες της Κίνας.

[Πηγή: Bloomberg]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...