Περισσότερες λεπτομέρεεις για τη νέα γενιά της Mercedes-Benz C-Class

Σχετικά άρθρα

Mercedes C-Class 2014 spy photos (1)

Η νέα γενιά της Mercedes-Benz C-Class είναι προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στην έκθεση του Detroit τον Γενάρη του 2014. Το μοντέλο έχει κωδική ονομασία W205 και θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα MRA πλατφόρμα της Mercedes-Benz η οποία θα χρησιμοποιηθεί και για τη κατασκευή της νέας GLK.

Θα είναι μεγαλύτερη από τη τωρινή γενιά της C-Class και μεγαλύτερη από την CLA, η οποία έχει μήκος 40 mm μεγαλύτερο από αυτό της σημερινής γενιάς της C-Class. Το μεταξόνιο της νέας C-Class θα αγγίζει τα 2.850 mm, 90 mm μεγαλύτερο από αυτό της τωρινής γενιάς, με το βάρος της να μειώνεται κατά 80 κιλά, κάνονας την βασική έκδοση C160 να ζυγίζει 1.370 κιλά. Θα έχει μήκος κοντά στα 4,7 μέτρα (100 mm μακρύτερη από τη τωρινή), ενώ το μεγαλύτερο μεταξόνιο της θα προσφέρει μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών, με τον χώρο αποσκευών της να αγγίζει τα 500 λίτρα.

Σχεδιαστικά σου δίνει την εντύπωση πως πρόκειται για μια μικρή S-Class. Διαθέτει νέο μπροστά προφυλακτήρα, με μεγάλες εισαγωγές αέρα, νέα γρίλια με διπλά οριζόντια στοιχεία, διπλές απολήξεις και πίσω φωτιστικά σώματα παρόμοια με αυτά της S-Class.

Mercedes-Benz C-Class 2014 Spy Photos (12)

Στο εσωτερικό η Mercedes έχει χρησιμοποιήσει καλύτερης ποιότητας υλικά ενώ διαθέτει έναν εντελώς καινούργιο σχεδιασμό. Και εδώ συναντάμε την εξωτερική COMAND κεντρική οθόνη, κυκλικούς αεραγωγούς, τριάκτινο τιμόνι, αναλογικό ρολόι, νέο πίνακα οργάνων και ξύλινες επενδύσεις.

Το 2015 θα είναι διαθέσιμη και σε liftback έκδοση ώστε να ανταγωνιστεί την BMW 3-Series GT.

Θα είναι διαθέσιμη με τετρακύλινδρους, εξακύλινδρους και οκτακύλινδρους κινητήρες, όλοι τοποθετημένοι σε διαμήκη διάταξη και πιο πίσω, έτσι ώστε να προσφέρουν καλύτερη κατανομή βάρους και περισσότερα ασφάλεια.

Αρχικά θα είναι διαθέσιμη με τον 1.600αρη τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 156 ίππων, με τον 1.6 dCi Energy 130 της Renault, με τον 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 184, 211 και 252 ίππων, με τον 2,2-λίτρων τετρακύλινδρο κινητήρα πετρελαίου απόδοσης 170, 204 και 231 ίππων, καθώς και με τον 3,0-λιτρο V6 βενζινοκινητήρα απόδοσης 333 ίππων.

Mercedes C-Class 2014 spy photos (3)

Λίγο μετά θα υπάρξει και plug-in υβριδική έκδοση, ο ηλεκτροκινητήρας της οποίας θα είναι απόδοσης 20 kW (27 ίππων) θα μπορεί να κινήσει το αυτοκίνητο για περίπου 30 χλμ, ενώ αργότερα θα κυκλοφορήσει και η νέα C63 AMG η οποία θα φορά τον V8 5,5-λίτρων twin-turbo κινητήρα απόδοσης κοντά στα 525 άλογα.

Όλοι οι κινητήρες θα διαθέτουν σύστημα Start/Stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Οι κινητήρες θα συνδυάζονται είτε με ένα 6-τάχυτο μηχανικό είτε με ένα ένα ολοκαίνουργιο διπλόδισκο κιβώτιο 9-σχέσεων 9G-TRONIC ενώ σε αρκετές εκδόσεις, θα υπάρχει διαθέσιμο και το σύστημα τετρακίνησης 4Matic.

Mercedes C-Class 2014 spy photos (4)

Θα διαθέτει head-up display και θα κατασκευάζεται σε 4 εργοστάσια της σε όλο τον κόσμο, σε αυτά της Βρέμης (Γερμανία), Tuscaloosa (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής), South London (Νότιος Αφρική) και Πεκίνο (Κίνα).

Οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν από τον Αύγουστο του 2014 με τις coupe και cabrio εκδόσεις να παρουσιάζονται μέσα στο 2015. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα C-Class μπορείς να διαβάσεις εδώ.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...