Nigel Mansell: Τα όρια βάρους στη Formula 1 είναι ελεεινά

Σχετικά άρθρα

Nigel_Mansell_2007

Ο πρωταθλητής του 1992, τα έβαλε με τους νέους κανονισμούς της Formula 1 και πιο συγκεκριμένα με το νέο κατώτατο όριο βάρους. Παρόλο που αυτό θα αυξηθεί του χρόνου από τα 642kg στα 690kg, το πλεόνασμα των 48kg θα καλυφθεί και με το παραπάνω από τους νέους 1.6-λίτρων V6 turbo κινητήρες και τις νέες μονάδες ανάκτησης της ενέργειας (ERS). Αυτό σημαίνει πως οδηγοί όπως ο Hulkenberg ή ο Button, θα έχουν μεγάλο μειονέκτημα απέναντι στους πιο κοντούς κι ελαφρύς οδηγούς.

Είναι λάθος. (οι οδηγοί) Δεν είναι jockeys. Είναι ελεεινό και αποτελεί διάκριση εις βάρος των οδηγών μεσαίου και μεγάλου αναστήματος.

Στα χρόνια που πέρασαν δεν είχαμε traction control ή power steering και έπρεπε να είσαι δυνατός σωματικά σαν οδηγός και υπήρχαν δυνατοί οδηγοί. Αν είχαμε αυτό το όριο βάρους, εκείνοι δεν θα ήταν σε θέση να οδηγούν τα αυτοκίνητα ή θα το έκαναν με μεγάλη δυσκολία.

Πιστεύω λοιπόν, ότι το όριο στο βάρος πρέπει να ανεβεί λίγο, για να κάνει μερικά αυτοκίνητα να κουβαλήσουν έρμα, έτσι ώστε οι μεγαλύτεροι σωματικά οδηγοί να μην υποφέρουν τόσο πολύ.

Κάθε έξτρα κιλό, μεταφράζεται σε απώλεια της τάξης των 0.035secs στο γύρο, σε μια μέση πίστα. Ήδη οδηγοί όπως ο Button, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το να μείνουν εντός ορίων. Χαρακτηριστικά, ο Βρετανός δήλωσε πριν μερικές μέρες:

Button

Είμαι 74-75kg με το κιτ μου και παλεύω να ανταποκριθώ στο όριο βάρους. Αυτό γίνεται τα τρία τελευταία χρόνια. Λατρεύω την άθληση, αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν μπορώ να κάνω γιατί πρέπει να κρατήσω ένα συγκεκριμένο βάρος. Να μην τρώω υδατάνθρακες, να μην χτίσω μυς και το επόμενο έτος θα είναι ακόμη χειρότερο. Δεν νομίζω ότι κάποια ομάδα θα χρησιμοποιήσει έρμα του χρόνου.

Εάν τα λόγια του Button βγουν αληθινά και καμία ομάδα δεν καταφέρει να βρεθεί κάτω από το όριο, ώστε να χρησιμοποιήσει έρμα, τότε για παράδειγμα στον αγώνα της Μελβούρνης, ο Alonso (68kg) θα έχει πλεονέκτημα 12,18secs από τον Hulkenberg (74kg) και 14,21secs από τον Button (75kg). Έτσι, καταλαβαίνουμε γιατί οι ομάδες κρατούν επιφυλάξεις προς την υπογραφή με οδηγούς μεσαίου ή κανονικού αναστήματος.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα