Γυναίκα αποζημιώνεται από την Lexus με $6.500.000

Σχετικά άρθρα

2004_Lexus_ES330

Η απόφαση του δικαστηρίου του Ντάλας ήταν υπέρ της 70-χρονης Kathrine M. Spraque από την Ομάχα της Νεμπράσκα.

Η κυρία Spraque είχε ατύχημα τον Απρίλιο του 2007, με αποτέλεσμα την ρήξη ενός σπονδύλου στο πάνω μέρος της σπονδυλικής της στήλης. Μετά από βδομάδες φυσικοθεραπείας και προσπάθειες για να ξαναπερπατήσει, αποφάσισε να κάνει μήνυση ενάντια στην κατασκευάστρια εταιρία του αυτοκινήτου της.

Η δίκη διήρκεσε 2 εβδομάδες με τους ενόρκους να αποφασίσουν υπέρ της γυναίκας, δίνοντας της αποζημίωση 6.5 εκατομμυρίων δολαρίων (€4.715.000), για φάρμακα, τραυματισμούς και πόνους. Ο λόγος της μεγάλης αυτής αποζημίωσης δεν ήταν άλλος από τον ελαττωματικό αερόσακο  της Lexus ES 330 του ’04, που οδηγούσε η αμερικανίδα.

Η κυρία Spraque, σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης, οδηγούσε βόρεια την 132nd Street όταν ένα άλλο αυτοκίνητο έπεσε πάνω της. Η δύναμη της σύγκρουσης έσπρωξε την Lexus της πάνω σε έναν πέτρινο τοίχο. Ο εγγονός της που ήταν στο πίσω κάθισμα ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, με την Spraque να φοράει κανονικότατα ζώνη ασφαλείας.

04ES330_s

Οι δικηγόροι της κυρίας Spraque παρουσίασαν στοιχεία στο δικαστήριο πως ο αερόσακος της Lexus δεν φούσκωσε τελείως, με αποτέλεσμα είτε η οδηγός να χτύπησε το κεφάλι της στο τιμόνι, είτε η μετακίνηση του κεφαλιού της προς τα πίσω να ήταν πιο βίαιη από το κανονικό.

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι υπεράσπισης της Toyota παρουσίασαν στοιχεία πως η θέση οδήγησης της 64-χρονης τότε οδηγού, ήταν λανθασμένη και η ζώνη ασφαλείας δεν ήταν σφιχτή πάνω στο σώμα της όπως θα έπρεπε.

Η Toyota αναμένεται να κάνει έφεση, με τον δικηγόρο της εταιρίας John Weis να δηλώνει:

Συμπάσχουμε με οποιονδήποτε εμπλέκεται σε ατύχημα με ένα από τα αυτοκίνητά μας. Παρόλα αυτά διαφωνούμε πως οι τραυματισμοί του συγκεκριμένου ατυχήματος είναι αποτέλεσμα του αερόσακου στην Lexus ES 330. Θα εξετάσουμε τα στοιχεία και θα δούμε τις επιλογές μας.

Στην απόφαση των ενόρκων δηλώνεται ξεκάθαρα πως το συγκεκριμένο όχημα δεν ήταν σύμφωνο με τα υψηλά στάνταρ του εξαιρετικού μοντέλου της Lexus ES 330 και πως ο μερικώς φουσκωμένος αερόσακος ήταν ελάττωμα του συγκεκριμένου οχήματος.

Η κατά πολύ πλουσιότερη αμερικανίδα, μπορεί πλέον και περπατάει, και είναι πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα της δίκης.

[Πηγή: Omaha]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Αποσύρθηκε η μήνυση κατά της πίστας της Laguna Seca

Στις αρχές του χρόνου μια ομάδα κατοίκων της περιοχής γύρω από τη πίστα της Laguna Seca στο Monterey της Καλιφόρνια, κατέθεσε μήνυση εναντίων της...

Nissan Sentra έπεσε πάνω σε ένα Tesla Cybertruck. Μάντεψε ποιο διαλύθηκε

Σε μια διασταύρωση στην Τάμπα της Φλόριντα, ένα Nissan Sentra έπεσε στο πλαϊνό μέρος ενός Tesla Cybertruck και όπως βλέπεις στις φωτογραφίες και στο...
Autoblog.gr