Ecclestone: O Vettel είναι ακόμα καλύτερος από τον Senna

Σχετικά άρθρα

sebastian-vettel_2851562
O Gerhard Berger, πρώην αφεντικό του Sebastian Vettel, είχε δηλώσει πριν δυο χρόνια ότι ο Sebastian Vettel είναι ο καλύτερος οδηγός στο grid, ενώ τώρα έρχεται τo αφεντικό της F1, Bernie Ecclestone, να κάνει μια βαρύγδουπη που θα προκαλέσει έντονες συζητήσεις, λέγοντας ότι ο Vettel μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος οδηγός όλων των εποχών της F1.

Ο Vettel έχει τη δυνατότητα να κερδίσει τον τέταρτο και συνεχόμενο τίτλο του, αν τερματίσει έστω και 4ος, αν ο Fernando Alonso δεν καταφέρει να τερματίσει στην 1η ή 2η θέση στην Ινδία την Κυριακή.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο 26χρονος θα εισπράξει μια επιταγή των 5.000.000 ευρώ σαν μπόνους που κέρδισε τίτλο, ενώ ο κάθε εργαζόμενος της Red Bull θα πάει στο σπίτι του με επιπλέον 12.500 ευρώ.

reden-geld-gerhard-berger

Ο Berger, ήταν το αφεντικό της ομάδας της Toro Rosso όταν ο Vettel κέρδισε το πρώτο του Grand Prix το 2008, πιστεύει ότι ο Γερμανός σήμερα είναι ο καλύτερος όλων, με τον Αυστριακό να δηλώνει χαρακτηριστικά:

Έχω τοποθετήσει τον Vettel κάτω από τον Alonso, αλλά νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ο Alonso επικεντρώνεται πάρα πολύ στον εαυτό του και έχει αρχίσει να γίνετε ασταθής. Έτσι, ενώ είναι απασχολημένος με τον εαυτό του, ο Vettel παίρνει τον ένα τίτλο μετά τον άλλον. Νομίζω ότι ο Vettel είναι ο καλύτερος οδηγός στην F1 τώρα.

O Michael Schumacher συμφωνεί ότι ο Alonso δεν έχει τόσο καλή απόδοση και δήλωσε χαρακτηριστικά χωρίς να πει λεπτομέρειες:

Έβαλε τον εαυτό του σε ένα δρόμο με πέτρες. Τα πράγματα που έχουν συμβεί δεν είναι εποικοδομητικά.

ChristianHorner_2437266

Από την άλλη το αφεντικό της ομάδας της Red Bull, Christian Horner δε διαφωνεί και μάλιστα λέει ότι η μοίρα του temmate του Vettel, Mark Webber αποδεικνύει και το πόσο καλός είναι ο Γερμανός οδηγός, με τον Βρετανό να δηλώνει:

Ο Mark Webber είναι ένας πολύ καλός οδηγός. Πριν έρθει ο Vettel στην ομάδα είχε (ο Webber) τη φήμη του μελλοντικού πρωταθλητή. Όμως, φέτος στις κατατακτήριες δοκιμές ο Sebastian έχει κερδίσει τον Mark 14 φορές, ενώ έχει κερδίσει και 9 αγώνες. Αν όλα ήταν σχετικά με το αυτοκίνητο, θα έπρεπε να είμαστε στην 1η ή 2η θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών, αλλά δεν είμαστε. Για μένα είναι πλέον στο ίδιο επίπεδο με τον Juan Manuel Fangio, Jim Clark, Jackie Stewart, Ayrton Senna, Alain Prost και Michael Schumacher.

No-fellowship-needed-F1-Boss-Ecclestone-may-buy-Nürburgring-himself
Σε όλα αυτά έρχεται να προσθέσει και την άποψή του και ο Ecclestone, η οποία είναι ακόμα καλύτερη για τον Γερμανό οδηγό και δηλώνει χαρακτηριστικά:

Οι οπαδοί δεν ξέρουν πόσους τίτλους θα είχε κερδίσει ο Senna, αλλά ο Vettel είναι ίσως ότι καλύτερο έχουμε. Οι οπαδοί παραπονιούνται γιατί κερδίζει τα πάντα, αλλά οι αγώνες είναι καλοί. Μοιάζει λίγο σαν τον Roger Federer ή τον Muhammad Ali. Ο Vettel είναι ο καλύτερος και οι οπαδοί θέλουν να είναι εκεί όταν αυτός θα χάσει.

Michael-Schumacher_1948128
Από την άλλη, ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Michael Schumacher πιστεύει ότι είναι λάθος της Αυστριακής εταιρείας, ότι ο νεαρός οδηγός δεν είναι δημοφιλής και δήλωσε:

Αν κερδίσεις με μία παραδοσιακή ομάδα, με μία ομάδα γεμάτη ιστορία και συγκίνηση, είναι κάτι το εξαιρετικό. Και αυτό θα αλλάξει σίγουρα ένα ή δύο πράγματα στην κατάσταση του Vettel. Αν είχε τις ίδιες επιτυχίες με τη Ferrari θα υπήρχε μια διαφορετική κατάσταση.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...